COVID-19 büyük veri analizine yaradı!

Frost&Sullivan’ın yeni araştırmasına göre, küresel Büyük Veri Analitiği (BDA) pazarı, pandemi sonrası COVID-19 döneminde çift haneli büyümeye tanık olacak.

Analist firmasının “Büyük Veri Analitiği Pazarı’nın Salgın Sonrası Büyüme Fırsatı Analizi” adlı yeni raporu, COVID-19 senaryosunda küresel pazarların nasıl görünebileceğini ve yıl sonuna kadar nasıl toparlanabileceğini inceliyor. Frost&Sullivan senaryoya göre, piyasanın %28,9 yıllık bileşik büyüme oranında (CAGR) genişleyeceğini öngörüyor ve 2019’da 14,25 milyar dolardan 2025’e kadar 68,09 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Konservatif tahmin senaryosunda ise pazarın 2025 yılına kadar %18.8’lik bir CAGR’da 41,84 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bir aşının geliştirilmesine ve bulunabilirliğine bağlı olarak konservatif tahmin, pazarın yavaşlamasını ve 18 ila 24 aylık iyileşme süresini içeriyor.

İlgili Makaleler

Frost&Sullivan’ın Bilgi ve İletişim Teknolojileri analisti Deviki Gupta, şu anda COVID-19 tedavisi, teşhisi ve geliştirilmesi için kullanıldığından BDA’in kullanımının büyümeye devam edeceğini söylüyor. Deviki Gupta, “BDA çözümlerinin hem devlet hem istihbarat hem de sivil toplum örgütü (STK) sektörlerindeki faydaları göz önüne alındığında, iş planlamasında riski azaltmak, operasyonları iyileştirmek ve müşteri ihtiyaçlarına daha iyi hizmet vermek gibi umut verici özelliklere sahip olduğu için analitik talebinde bir artış olacaktır.” diyor.

Mevcut krize rağmen BDA, veri güvenliği ve eski sistemlerin yerini aldıktan sonra işletmeler için ilk üç dağıtım önceliği arasında yer almaya devam ediyor. Frost&Sullivan’a göre önemli rekabet faktörleri, bir tedarikçinin ileri düzey kullanım durumlarına hizmet verebilme yeteneğini ve müşteriler için, hem BDA pazar segmentlerinde veri keşfi ve görselleştirmesi (DDV) hem de gelişmiş analizlerde bu kullanım durumlarını elde etmek için donanım ve yazılım ihtiyaçlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmak gibi bir danışmanlık rolü oynama becerisini içerecek.

Rapora göre satış operasyonlarının uzaması, acil operasyonel ihtiyaçları karşılamak için bütçelerin dondurulması ve BDA çözümlerine yapılan müşteri harcamalarındaki azalma da BDA pazarının büyümesini kısıtlayacaktır. Ancak Frost&Sullivan, piyasa katılımcılarının aşağıdaki önemli büyüme fırsatlarını göz önünde bulundurmaları gerektiğini söylüyor:

  • Kuruluşlar, özellikle pandemi sırasında satıcıları daha derin bir meta veri şeması ve makine öğrenimi ile güçlendirilen sezgisel aranabilirliğe daha fazla odaklanmaya teşvik ederek, gecikmeyi azaltmayı ve zamanında harekete geçmeyi hedefliyor.
  • Dünya genelinde felaket senaryosuna hazırlıklı olma, operasyonel yönetim ve teşhis amaçlı kullanım vakalarına BDA yatırımının artırılması, satıcılar için üstel büyüme beklentileri yaratacak.
  • Büyük Veri, bulut bilişim ve tüketici talebi kişiselleştirilmiş ve bağlama dayalı hizmetler için AI/ML uygulamalarının uygulanmasını teşvik edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu