COVID-19, robot kullanımının yaygınlaşmasını hızlandıracak

GlobalData’nın yeni araştırmalarına göre COVID-19 salgını robotların kullanımını ve benimsenmesini hızlandıracak.

Robotların insanların istemediği veya yapamayacağı görevleri yerine getirerek değerlerini arttırması kaçınılmaz bir gerçek. Özerk robotlar, COVID-19 sağlık krizi sırasında da işletmeleri ve çalışanlarını desteklemede hayati bir rol oynadı. Özellikle salgın sırasında mağazaları ve depoları temiz tutmak bir öncelik haline geldi. Bu öngörüler bağlamında GlobalData’nın yeni araştırma sonucunu değerlendiren bir GlobalData analisti, dünyanın dört bir yanındaki sosyal mesafeye yapılan vurgunun ve insandan insana az temasın, robotların endüstriyel ve perakende iş akışlarına girişini hızlandıracağını söylüyor. Analist, robotların bir süredir belirli işlerde insanların yerini aldığını ancak COVID-19 krizinin bu süreci hızlandırdığını belirtiyor.

GlobalData analistine göre insanların robotları yaygın olarak benimsenmelerini görmek için günlük yaşamlarında robotlarla etkileşime girme konusunda daha rahat olmaları gerekiyor. Analist, COVID-19 krizi sonucunda tüm endüstrilerde robot kullanımını artıracağına ve robotların öncelikle temizlik ve paketleme gibi destek fonksiyonları için kullanılacağına dikkat çekiyor. Bununla birlikte tüketicilerin, robotlarları daha iyi tanıdıkça ve robotlar hakkında daha bilgili hale geldikçe, müşteriye dönük görevleri desteklemek için giderek daha fazla kullanacaklarını kaydediyor.

Geçtiğimiz haftalarda yapay zeka (AI) ve robotik şirketi Brain Corp. ise bu yıl COVID-19 salgını ile perakendecilerin robotik zemin temizleyicilerini önemli ölçüde arttırdığını açıklamıştı. Şirketin verilerine göre ABD’deki perakende satış yerlerinde BrainOS ile çalışan makinelerin otonom kullanımı, Mart 2020’de geçen yılın aynı ayına göre %13,6 ve bu yılın ilk çeyreğinde %13 arttı. Bu bağlamda robotik şirketi perakende, sağlık, havaalanları, eğitim ve diğer endüstrilerde otonom mobil robotlar (AMR’ler) için artan talebi karşılamak adına 36 milyon dolarlık fon topladığını duyurdu.

Şirket, Brain Corp.’un büyümesinde yeni fonların; envanter teslimi, raf analizi ve çalışan verimliliğini artıran, maliyetleri düşüren ve müşteri deneyimlerini geliştiren diğer uygulamalar da dahil olmak üzere yeni robotik uygulamalara daha da genişletmek için kullanılacağını söyledi. Brain Corp., yeni pazarlardaki üretim ve satış girişimlerinin de yeni sermaye tarafından destekleneceğini ve Avrupa ve Asya-Pasifik (APAC) pazarlarına girmeyi planladığını ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu