Cyber ​​Dragon Operasyonu, derin bir siber savunma programına evriliyor

Operasyonda, sanal güvenlik açıklarını onarmak ve aynı zamanda yeni bir siber güvenlik uzmanlığı dalgasını teşvik etmek amaçlanıyor.

ABD Filo Siber Komutanlığı tarafından yürütülen Cyber Dragon Operasyonu derinlik kazanıyor. Operasyonda görevli Scott Bryson, sanal güvenlik açıklarını onarmak ve aynı zamanda yeni bir siber güvenlik uzmanlığı dalgasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bryson, “Saldırı vektörlerimizi azaltmaya ve güçlendirmeye devam edebilmek ve ağlarımızı daha da güvenli hale getirmek için çalışıyoruz.” diyor.

Askeriye siber güvenliği ciddiye alıyor

Mart ayında başlayan Cyber ​​Dragon programının ikinci aşaması devam ediyor. Mevcut haliyle operasyon, sınıflandırılmamış ağları güçlendirmeye ve yaygın dijital zayıflıkları gidermeye odaklanıyor. Gevşek güvenlik ayarları, kolayca tahmin edilen kimlik bilgileri, yamalanmamış yazılımlar ve daha fazlası programın öncelikleri arasında.

Yetkililer, bunu yapmanın bilgisayar korsanlarının içeri girip ortalığı dağıtmasını zorlaştırdığını söylediği için programdan umutlu. ABD Donanması’na göre, hizmet ağlarında öncelikli olarak ele alınması gereken yaklaşık 14.500 sorun tespit edildi. Her biri, özellikle siber çatışmaların arttığı bir zamanda, büyük bir zafiyet olabilir. Bilgi Savaşı Deniz Operasyonları Başkan Yardımcısı Amiral Yardımcısı Jeffrey Trussler da Bryson’ı destekliyor: “İşletmelere ve ABD altyapısına yönelik siber saldırıların sıklığı ve karmaşıklığı artıyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu