D-Link yeni yapay zeka destekli kameralarını tanıttı

D-Link, “mydlink” portföyüne karanlıkta görme yeteneği ve geliştirilmiş birlikte çalışabilirlik sunan iki yeni yapay zeka tabanlı kamera çözümü ekledi.

DCS-8526LH Full HD Pan/Tilt Pro Wi-Fi Kamera ve DCS-8630LH Full HD Dış Mekan Wi-Fi Spotlight Kamera, her akıllı ev için daha akıllı gözetim özellikleri ve kişisel otomasyon seçenekleri sağlayan AI teknolojisi ile edge tabanlı kişi algılama özelliğiyle geldi. DCS-8630LH ayrıca kullanıcıların karanlıkta görmelerine yardımcı olmak için entegre bir spot ışığına sahip.

Yapay zeka destekli kameralar, “mydlink” ekosistemindeki diğer cihazlarla ve ayrıca Google Assistant ve Amazon Alexa ile birlikte çalışıyor. Kameralar, ONVIF standardına uygun olarak NAS veya NVR gibi harici cihazlara sorunsuz kayıt yapılmasını da sağlıyor.

Ek olarak, her iki kamera da hızlı ve kolay kurulum için yerleşik Bluetooth özelliğine sahip. Böylelikle hem bulut hem de yerel kayıt seçenekleri ve ücretsiz “mydlink” uygulaması aracılığıyla uzaktan görüntüleme ve yönetimi destekliyor.

D-Link, “Kameralar tarafından kullanılan gelişmiş yapay zeka, insan hareketini akıllıca tanımlıyor ve izleme alanına gelebilecek bir evcil hayvan, kuş veya geçen araba gibi nesneler tarafından tetiklenmemelerini sağlıyor.” diyor ve ekliyor:

“Uç tabanlı teknoloji aynı zamanda cihazdaki bilgileri yerel olarak işler, böylece işlenmek üzere buluta video göndermeye gerek kalmaz, uyarı yanıt sürelerini hızlandırır ve yalnızca gerçek bir kişi algılandığında uyarılar almanızı sağlar. Pasif kızılötesi (PIR) sensör Yanlış tetikleyicileri daha da azaltır, böylece yalnızca istediğinizi ve görmeniz gerekenleri görürsünüz. “

D-Link, bugünlerde IoT cihazları ve Wi-Fi ağlarıyla ilgili en büyük endişelerden birinin gizlilik olduğunu söylüyor. Şirket, bu endişelerle mücadele etmek için, her iki yeni mydlink kameranın da en yeni ve en güvenli endüstri standardı 128 bit şifrelemeye sahip olduğunu ve kullanıcıların cihaz ve ağlarında daha fazla gizlilik sağladığını söylüyor.

Kameraların bir diğer akıllı ve kullanışlı özelliği ise kameraların yerleşik mikrofonu ve hoparlörünün olması. Bu donanım sayesinde mobil cihaz aracılığıyla, kameraların işitme mesafesindeki şoförler, çocuklar ve evcil hayvanlarla hem konuşmak hem de dinlemek için 2 yönlü bir ses hizmeti sağlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu