Dallas Havalimanı’nda maske hatırlatması yapan robot polisler

ABD’nin en yoğun 4. havalimanı Dallas’ta bulunan yolcuların kurallara uymalarını sağlamak için robot polisler göreve başladı.

Robotların yükselişinden hiç kimse kaçamayacak. Özellikle kalabalıkta maskesini takmayıp etrafındakileri riske atanlar. ABD’nin en yoğun dördüncü havalimanı olan Dallas’ta bulunan yolcuların kurallara uymalarını sağlamak için robot polisler görev yapmaya başladı. Robotlar beklenildiği gibi polis gibi gezmiyor. Bunun yerine sabit tasarıma sahipler. Bu nedenle Güvenlik Kontrol Gözetleme Kuleleri yani kısaca SCOT olarak adlandırılıyorlar. 2.1 metre boyundaki bu robotlar bagaj tesliminin ve havaalanındaki güvenlik kontrol noktalarının yakınında bulunuyor.

Sözlü ikaz sistemi

Robotlar, yön bulma bilgileri, otopark haritaları ve araç çağırma ve servis karşılama talimatlarını içeren bir dokunmatik ekran ile havaalanındaki diğer birçok kiosk gibi görünüyor. Ancak SCOT çok daha akıllı. İnsanların ne giydiğini ve hatta yüz maskesi takıp takmadıklarını tespit etme yeteneğine sahip. Robotlar ilk etapta sözlü uyarıda bulunuyor. İhlal düzeltilmezse daha ciddi bir tonda uyarı geliyor. Sistem ayrıca gerektiğinde site güvenliğini veya polisi de arayabiliyor. Dallas’taki havaalanın adı Love Field. Love Field sözcüsü Lauren Rounds, robotların “mevcut havalimanı operasyonlarını verimli bir şekilde tamamlayıp tamamlayamayacaklarını belirlemek” için bir ay önce kurulduğunu belirtiyor. SCOT başarılı olursa muhtemelen birçok farklı havaalanı ve kamuya açık binada görev yapacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu