Dallas’taki bir restoranda müşterileri robotlar karşılıyor

Dallas’ta bulunan bir Latin Amerikan restoranı, günlüğü 15 dolara robot kiralıyor. Kiralanan robotlar müşterileri karşılamak ve sipariş almak için kullanılıyor.

Restoranın sahibi Espartaco Borga, gerçek çalışanları istihdam etmenin zor olduğunu söylüyor. “Her zaman istediğimiz çalışana sahip olamıyoruz. Dönem dönem de yoğunluk yaşıyoruz. Yoğun dönemlerde çalışanlarımız gergin olabiliyor. Robot kiralama tüm sorunlarımızı çözüyor. Bu arada robotlar asla mevcut çalışanlarımızın yerine geçmedi. Biz robotlardan elde ettiğimiz gelir avantajını daha az sayıda çalışan personelimize dağıtıyoruz.” diyor.

Teknolojik maskotlar

Borga, robotların sadece sipariş almakla sınırlı kalmadığını söylüyor: “Özellikle doğum günlerinde şarkılar söyleyen robotlar gerçekten restoranın maskotu haline geldi.”

Restoranda şu an için üç farklı robot iki yıllığına kiralanmış durumda. Panchita yemekleri getirirken, Alexcita içeceklerden sorumlu. Coqueta ise garsonlara yardımcı olup karşılama işleriyle uğraşıyor. Sadece 90 dakikada çalışmaya hazır hale gelen robotların yakında daha fazla restoranda kullanılması bekleniyor; çünkü Borga başta olmak üzere, birçok restoran sahibi aşılanmanın artmasıyla restoran işlerinin yani müşteri sayısının arttığını ancak çalışanların eskiye oranla restoranlara daha az rağbet gösterdiğini ileri sürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu