Datameer, büyük veriyi herkes için kolaylaştırıyor

Türkiye ofisini 2015 yılında açan Datameer yakın zaman önce Yapı Kredi Bankasıyla iş ortaklığı imzaladı.

Datameer çözümleri, güncel olarak Visa, American Express, Citibank, ve Deutsche Bank gibi 200’ün üzerinde büyük ve lider firma tarafından tüm verilerin birleştirilmesi, analiz edilmesi ve görselleştirmesi konularında etkin bir şekilde kullanılıyor. Çözümler, hızlı bir şekilde verinin anlamlandırılmasını sağlıyor. Büyük veriyi Hadoop dosya sistemiyle analiz etme imkanı sunan Datameer, bankacılık ve finans alanlarında hizmet verdiği küresel liderlere ek olarak Türkiye’de Yapı Kredi Bankası ile iş ortaklığı gerçekleştirdi.

Nalbantoğlu: “Veriyi hazır hale getirme hızı %50 arttı”
Kurumları rakiplerinden ayıran özelliklerden birinin de büyük veriyi doğru, hızlı işlemek ve gerekli veriye anında erişmek olduğunu belirten Datameer Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Genel Müdürü Gökhan Nalbantoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde veri ve bilgi karmaşıklığı artarken verilmesi gereken karar süreleri giderek kısalıyor. Datameer, şirketlerin büyük veri analiziyle başlayan zorlu yolculuklarını hızlandırmayı ve kolaylaştırmayı hedeflerken, sağladığı araçlarla istenildiği an kolayca ve ek şemalara gerek bırakmadan büyük veriye erişim ve analiz imkanı sunuyor. Datameer, aynı zamanda karmaşık noktaların yorumlanmasını ve içerik madenciliğini kolaylaştıran araçlarla etkili bir veri analitiği ve veri izleme imkanı sağlıyor. Datameer’in Türkiye’deki yeni iş ortağı Yapı Kredi Bankası, sunulan çözümlerle veri hazırlama hızını %50 oranında artırdı ve veri işlemcilerinin veriye erişme sürelerini %98 oranında azalttı. Banka için, Datameer’in sunduğu yeni modellemelerle, müşteri davranışı değişmeden önce gerekli aksiyonları almak mümkün oldu. Datameer’in yenilikçi, hızlı ve işleri büyük oranda kolaylaştıran çözümlerini Türkiye’deki kullanıcılara ve kurumlara başarıyla sunmaya devam edeceğiz.”

Maliyetler azalıyor, veriye erişim süreleri kısalıyor
Geleneksel çözümlerle, işlenmemiş verinin “sürükle-bırak” işlemi gibi kolay bir hale gelebilmesi ortalama 18 ay sürerken, Datameer’in çözümü, bu süreyi yalnızca haftalar mertebesine düşürüyor. Büyük veri konusunda kurumlara entegrasyon, hazırlık/analiz, görüntüleme ve kullanıma hazır hale getirme safhaları sunan uçtan uca güvenli çözümlerle iç görülere en kısa yoldan ulaşılabiliyor. Böylece kurumlar zamandan ve iş gücünden tasarruf edip büyük veri analizi maliyetlerini düşürebiliyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu