DeepBrain AI, gerçek zamanlı video karakteri ile ezber bozuyor

Yapay zeka, binlerce dakikalık videoyu birkaç saniye içinde analiz ederek bağlama göre ifade geliştirebiliyor.

DeepBrain AI, gerçek zamanlı video işleyen yazılım şirketlerinden biri. Hukuktan sağlığa birçok alanda faaliyet gösteren gerçek zamanlı yapay zeka videoları şirketin önemli gücü. Hisseleri yükselişe geçen DeepBrain AI CEO’su Eric Jang, “Yerel ve uluslararası yatırımlarımızın karşılığını almaya başladığımız verimli bir dönemdeyiz. Yapay zeka ile insanlara hizmet sağlayan yeni teknolojiler geliştirmeye devam edeceğiz.” diyerek memnuniyetini dile getiriyor.

Doğudan batıya uzanan yapay zeka…

Şirket son olarak Yoon Suk-yeol isimli bir karakter yarattı. Karakter, Kore’de bir etkinlikte sergilendi ve büyük ilgi gördü. “Doğudan batıya bir gün tüm insanları ziyaret edeceğim” gibi iddialı demeçler veren Suk-yeol’u gerçeğinden ayırt etmek bir hayli zor.

Karakterin etkili olmasında ses ve video sentezleme ve doğal dil işleme gibi yenilikçi teknolojiler önemli rol oynuyor. Yapay zeka, binlerce dakikalık videoyu birkaç saniye içinde analiz ederek bağlama göre ifade geliştirebiliyor. Jang, bu şekilde gerçek zamanlı iletişimin de mümkün olacağına inanıyor. Bu yüzden müşteri deneyiminde köklü bir değişim bekleniyor. Çünkü yenilikçi teknoloji ile artık yapay zeka ile iletişim hiç olmadığı kadar gerçek ve akıcı olacak.

Bazı restoran ve mağazalar Suk-yeol’u kişiselleştirerek çoktan uygulamaya geçmiş durumda. Örneğin, şimdilik yapay zeka promosyonlar hakkında bilgilendirme yapabiliyor. Dolayısıyla yakında yeni tip influencerlar görebilmemiz an meselesi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu