Dev emlak şirketi yapay zeka kullanmaya başlıyor

ABD merkezli emlak şirketi Zillow sitesinde sadece birkaç fotoğraf çekerek hızlı bir şekilde sanal gerçeklik turları oluşturulabiliyor.

2006 yılında ABD’de kurulan Zillow isimli şirket, çevrimiçi emlak şirketi olarak kısa sürede çok büyümeyi başardı. Microsoft’un eski çalışanları tarafından kurulan Zillow, 15 sene içerisinde daima teknoloji ve inovasyona öncelik verdi. Şirketin son hamlesi ise yapay zekanın etkin kullanılması sonucu emlak sektöründe oyunun kurallarını değiştirmek. Öyle ki sadece birkaç ayda Zillow kullanıcıları mobil uygulama üzerinden 3 milyara yakın arama gerçekleştirdi. Zillow’un hedefi bu aramaları çok daha kaliteli sonuçlara dönüştürmek. Bunun için de yapay zekaya çok iş düşüyor.

Nasıl bir ev istediğinizi bilen yapay zeka

Zillow’un kurucularından Toby Bordelon, emlak uygulamalarında yapay zekanın ağırlıklı olarak aramaları etkin hale getirdiğini ancak kendilerinin bu süreci daha ileri taşıyacaklarını iddia ediyor: “Geliştirdiğimiz yapay zeka algoritmasıyla sadece aradığınız eve değil, ihtiyacınız olan ve gerçekten istediğiniz evlere ulaşmanız için çok kapsamlı ve kişiselleştirilebilir bir müşteri deneyim süreci oluşturduk.”

Bordelon’a göre artık sadece birkaç fotoğraf çekerek hızlı bir şekilde sanal gerçeklik turları oluşturabilirsiniz. Bordelon yeni yapay zekanın sadece sanal gerçeklikle sınırlı kalmayacağının da altını çiziyor: “Çocuğunuzu büyütmek için yeni bir muhite taşınıyor olabilirsiniz. O zaman sadece ev ile sınırlı kalmak yerine civardaki kreş, sağlık kuruluşu veya park gibi kriterleri de baz alarak ihtiyacınıza yönelik sonuçlar arasından daha kolay seçim yapabileceksiniz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu