Site icon CIO Update

Disney’den insansı robot projesi!

Animasyon dünyası dışında robotik araştırmalar geliştiren Disney, aşırı gerçekçi insan bakışına sahip yeni tip bir robot geliştirdi. Özellikle göz ve baş hareketleri ile mimiklerin senkronu ve gerçekçiliği üzerine yoğun mesai harcayan Disney, bu teknolojiye “yaşam illüzyonu” adını veriyor. Bu ilginç buluş, öncelikli olarak Disney tema parklarında kullanıma açılacak.

Robotlar üzerindeki kameralar sayesinde ziyaretçilerle anlamlı etkileşim kurabilecek. Robotlar nefes alıp gülümseyebilecek ya da göz kırpabilecek. Ancak yetkililer, Disney robotlarının da gerçek anlamda alıştığımız göz temasını %100 oranında gerçekleştiremediğini ifade ediyor.

Akıcı hareket (fluid motions) ismi verilen bir teknoloji ile geliştirilen robotlar Disney’in kendi ismini verdiği hayal mühendisliği ekibinin (imagineering team) son çalışması. Ancak Disney’in böyle kapsamlı bir projede tek çalışmadığını Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü ve Illinois Üniversitesi’nden de destek aldığını belirtelim. Mimik yaratmak için insan yüzünün göz kapağı, kaş, kirpik gibi görünen ve gözle görülmesi çok zor olan mikro kasların üzerinde duran ekip yakında daha kapsamlı projelere imza atmayı hedefliyor.

Exit mobile version