Dünya çapında siber güvenlik tedarikçileri güçlerini birleştiriyor

Halka açık bir Amerikan siber güvenlik firması Mandiant yeni bir oluşum içerisinde. Yeni oluşturulan Siber İttifak programına birçok teknoloji devi katıldı. Mandiant’ın amiral gemisi ortakları arasında şu isimler yer alıyor: Cloudflare, CrowdStrike, Google Cloud, InnerActiv, Interos, IronNet, Microsoft, Netskope, Nozomi Networks, Nucleus Security, SentinelOne, SimSpace, SnapAttack ve Trellix. İttifak, uç nokta, ağ ve bulut güvenliğinin yanı sıra kimlik, kimlik doğrulama, güvenlik bilgileri ve etkinlik yönetimi için çok çeşitli uygulamalar sunuyor.

Ortaklık temelli ekosistem

Mandiant, yakın zamanda Google Cloud Platform ile de birlikte yeni çalışmalara imza atacak. Mandiant’ın baş teknoloji sorumlusu Marshall Heilman bir blog yazısında, “Mandiant yıllardır güçlü bir ortak entegrasyon ekosistemi inşa ediyor ve ortak programımızı sıfırdan yeniden tasarladık.” diyor. Heilman, ittifakın başlatılmasının Mandiant ve ortaklarının ürün platformları aracılığıyla tehdit istihbaratı, doğrulama, olay müdahalesi ve yönetilen hizmetleri birleştirmesine izin vereceğinin de altını çiziyor.

Ortaklık ilk meyvesini, yönetilen algılama ve yanıt (MDR) hizmeti için Yönetilen Savunma adı verilen yeni bir beta program ile veriyor. Şirketin uzmanları uç noktalar, ağ, e-posta, bulut ve operasyonel teknoloji altyapısında güvenlik sağlıyor.

Küresel saldırılara karşı mücadele etmek için bu tarz iş birliklerinin artacağını düşünüyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu