Dünyada güvenlik konusunda en iyisi Windows Phone!

Kaspersky kurucusu Eugene Kaspersky açıkladı: Güvenlik konusunda şu anda dünyada en iyisi ne iOS ne de Android, en iyisi Windows Phone!
Rus merkezli bilgisayar ve internet güvenlik şirketi Kaspersky, internet güvenliği için vermiş olduğu konferansların birinde yaptığı açıklamada, Microsoft Wİndows ve Windows Phone ile ilgili görüşlerine yer verdi. iOS ve Android işletim sistemlerine de değinen Kaspersky, en güvenli olanının ise Microsoft’un Windows Phone’unu adres gösterdi.

“iOS saldırılarının sonrasında daha pahalı maliyet oluşuyor”

Kaspersky’ın açıklamasında şunlar yer aldı: ”Dünya genelinde bilgisayarların yüzde 5’inin zararlı yazılımlara maruz kalmış durumda. Windows geri kalan bütün işletim sistemlerinden çok daha iyi ve Microsoft bir sonraki sürümünde çıtayı daha da yukarı çıkaracak. Windows mühendislerini bulmak oldukça kolay, ancak bu durum Mac için geçerli değil. Bu durum da iOS ve OS X saldırılarının sonuçlarında daha pahalı bir maliyet oluşmasına sebep oluyor. Kötü amaçlı yazılımlarla uğraşamlar için iOS takıntı haline gelmiş durumda. Ve sistemde oldukça fazla güvenlik açığı var.”
 
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu