Dünyanın en gelişmiş masaj robotu geliyor

CES fuarında sergilenen dev robot, gerçek zamanlı olarak kişinin ihtiyaçlarına göre masaj yapabiliyor ve sözlü komutlarla yönetilebiliyor.

Massage Robotics isimli bir şirket CES fuarında dev bir robot sergiledi. Geniş bir yatak boyutunda olan robot, gerçek zamanlı olarak kişinin ihtiyaçlarına göre masaj yapabiliyor. 310 bin dolar satış etiketi bulunan robot, sözlü komutlarla yönetilebiliyor.

Strese karşı etkili bir yöntem

Hedef kitlesi lüks segment olan robot, diğer robotlarla da iletişim kurabiliyor. Bu sayede daha gelişmiş masaj hizmeti sunması planlanan robotların kısa sürede bağımlılık yapacak kadar yetenekli hale gelmesi planlanıyor. Çünkü altı yönde hareket edebilen robotik kollar, hız, sürtünme, basınç gibi değerleri devamlı olarak kayıt altında tutuyor.

Yazılım ve donanım ayarlarında güvenliği öncelikli hale getiren şirket güvenliğin altını çiziyor. Makine öğrenimi ve yapay zeka robotların iletişimiyle birleşiyor. Amaç insanların canını acıtmamak ve stres nedeniyle gerilen vücudu rahatlatmak.

Şirket masöz ya da masörlerin yerini alacak kadar da iddialı. Zira robot, reklamlarda “Masö-bot” olarak tanımlanıyor. Yüksek fiyatlı modellerin 2022 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Muhtemelen bazı SPA ve otellerin bu robotlarla müşterilerine farklı bir deneyim yaşatması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu