Dünyanın en iyi işverenleri belirlendi

Great Place to Work Enstitüsü, dünyanın en iyi işverenlerini belirledi.  İşte 6 bin 600 firmanın katılım sağladığı ve 10 milyonun üzerinde çalışanın temsil edildiği araştırmanın sonuçları. 

56 ülkede ölçek ve sektör bağımsız şirketlere mükemmel iş yeri inşa etmeleri ve geliştirmeleri konusunda destek veren Great Place to Work Enstitüsü, bu yıl yedinci kez düzenlenen Dünyanın En İyi İşverenleri listesini açıkladı. Listede; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi kavramları başarılı bir şekilde kurum kültürlerine dahil etmeyi başaran 25 şirket yer aldı. Araştırmada, Dünyanın En İyi İşveren şirketlerinde samimiyetin, insani ilişkilerin ve İK yaklaşımlarının daha iyi olduğu ortaya çıkarken, çalışanların şirketlerinden gurur duydukları belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Dünyanın en iyi işvereni: Salesforce

Bilgi teknolojileri sektöründe hizmet veren Salesforce, kurum kültürüne verdiği önemi Dünyanın En İyi İşverenleri listesine birinci sıradan girerek gösterdi. 2016 yılında Dünyanın En İyi İşverenleri listesine yedinci sıradan giriş yapan Adecco, kurum kültüründe aldığı mesafe ile bu yıl ikinci sıraya yükseldi. Listenin üçüncü sırasının sahibi ise SAS Institute oldu.

Bu iş yerleri yetenekli çalışanları çekiyor

Her yıl gerçekleştirilen Dünyanın En İyi İşverenleri listesinde, kurum kültürü çalışmaları ile öne çıkan 25 şirket yer aldı. Herkes için mükemmel bir iş yeri oluşturan şirketler, çalışanlarına karşı hayata geçirdikleri samimiyet, hakkaniyet, ayrım gözetmemek gibi uygulamalarıyla sektörlerinde örnek teşkil ediyor. Şirketler, kurum kültürü stratejileri ile çalışanlarının potansiyellerini ortaya çıkarırken, kurumun bir parçası olarak hissetmelerini de sağlıyor. Yüksek güven temelinde herkes için mükemmel bir iş yeri oluşturmayı başaran kurum çalışanları, iş yerleriyle gurur duyuyor.

Çalışanlar daha mutlu, şirketler daha kazançlı

En iyi işveren şirketlerin dünyayı çalışanlar ve kurumlar için daha iyi bir iş yeri yapmaya çalıştıklarını belirten Great Place to Work Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Kurum kültürü gelişimi ile herkes için mükemmel bir iş yeri oluşturan şirketler, çalışanlarının potansiyellerini ortaya çıkarıyor. Çalışanların kendilerini şirketin bir parçası olarak hissetmelerini sağlayan işletmeler, rekabette rakiplerine göre daha avantajlı bir konuma geliyor. İnsani ilişkilerin pozitif yönde geliştiği, işbirliğinin arttığı ve kendilerini çalıştıkları şirketlerde güven içinde hisseden çalışanlar, kurumlarının ekonomik performansını yükseltiyor. Herkes için mükemmel bir iş yeri yaratabilmiş şirketlerde, yeni yeteneklerin ortaya çıkması ve çalışanların bu kurumlarda çalışmak istemesi tesadüf değil.” dedi.

Dünyanın En İyi İşverenleri listesi:

1. Salesforce
2. Adecco
3. SAS Institute
4. Mars
5. Natura
6. Abbvie
7. Belcorp
8. DHL
9. Hilton
10. Stryker
11. Diageo
12. Accor Hotels
13. Cadence Design Systems
14. Autodesk
15. W.L. Gore&Associates
16. Hyatt
17. EY
18. American Express
19. Cisco
20. Adobe
21. Falabella
22. Hilti
23. Admiral Group plc
24. H&M
25. SAP

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu