Dünyanın ilk 3D baskılı vegan somonunun lansmanı yapılacak

Vegan gıda teknolojisi şirketi Revo Foods, 3D baskılı somon füme ilk tadım etkinliğini Viyana'daki Budapest Bagels'de gerçekleştirecek.

Viyana merkezli vegan gıda teknolojisi şirketi Revo Foods, 6 Mart’ta ilk 3D baskılı bitki bazlı deniz ürünlerini tanıtmıştı. 3D baskılı somon füme ilk tadım etkinliği ise Viyana’daki Budapest Bagels’de gerçekleştirilecek. 

“Salmon With Attitude” olarak adlandırılan ürün, tıpkı gerçek füme somon gibi görünüyor, ancak deniz ürünlerinin dokusunu ve görünümünü yeniden oluşturmak için 3D gıda baskısına dayanan yeni teknoloji kullanılarak geliştirildi. İşlem sırasında ise bezelye proteini, yosun özleri ve diyet lifleri gibi bileşenler, protein, omega 3 ve B12 bakımından yüksek bir baz oluşturmak için birleştirildi. Revo ayrıca kremsi füme somon ezmesi de üretti.

Misyonu olan vegan deniz ürünleri

Revo Food deniz ürünlerinde aşırı avlanmaya, okyanusların yok edilmesine, cıva ve poliklorlu bifeniller (PCB) gibi toksik atık maddelere son vermeyi hedefliyor. Bu misyonda atılımlarda bulunan şirket, “Deniz mahsullerinin geleceği geldi! Araştırma ve geliştirmeye harcanan sayısız saatin ardından, dünyanın ilk 3D yazdırılmış bitki bazlı deniz ürünlerini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bitki bazlı somonumuz sadece 11 malzemeden üretiliyor ve harika besin içeriği ile gurur duyuyoruz. Elbette somonumuz kesinlikle hiçbir ağır metal, mikroplastik, antibiyotik veya endüstriyel su ürünleri yetiştiriciliği somonunda bulunan diğer atık maddeleri içermiyor.” açıklamasıyla yeni ürünü duyurdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu