Elektrik kesintileri SMS ile haber verilecek!

Planlı elektrik kesintileri öncesinde SMS ile haber verme dönemi yakında başlıyor.

Günümüzde internetten ve elektrik hayatımızın vazgeçilmez iki unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle pandemi sürecinde tüm işlerimizi internetten yaptığımız için elektrik kesintisi ciddi bir sıkıntı olabiliyor. Bu konuyla ilgili olarak yeni bir düzenleme yapılıyor. Buna göre, planlı elektrik kesintileri öncesinde vatandaşa SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapıldı. Fatih Dönmez, elektrik kesintilerinin önceden vatandaşa SMS yolu ile bildirileceğini duyurdu.

Fatih Dönmez konuyla ilgili olarak,“Dağıtım şirketlerimiz planlı veya plansız kesintilerde, kesintinin etki alanındaki kullanıcıları SMS ile bilgilendirecek. Böylece vatandaşlarımız kesintinin saat kaçta başlayacağını ve nereleri etkileyeceğini önceden bilecek. Plan ve programını ona göre ayarlayacak. Böylece yaşanabilecek mağduriyetlerin de önünü almış olacağız.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bu servisin ne zaman hayata geçeceği bilinmiyor. Planlı elektrik kesintileri her ne kadar ilgili kurumların internet sitelerinde düzenli olarak paylaşılıyor olsa da abonelere gönderilecek bir SMS en azından gerekli hazırlıkların yapılması ya da iş planlarının değiştirilmesi için fırsat vermesi açısından önemli bir adım.

Yeni hizmetin ne zaman kullanıma başlanacağı konusunda bir bilgi verilmedi. Ayrıca bu hizmet hangi il ya da bölgelerde kullanılabilecek o konuda da net bir bilgi bulunmuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu