Elon Musk Neuralink projesini tanıttı

Çılgın girişimci Elon Musk, insan beyni ile bilgisayarı bağlama projesi olan Neuralink’i resmi olarak tanıttı.

İnternet üzerinden canlı yayınla tanıtılan Neuralink projesi Elon Musk’ın Tesla ve SpaceX girişimlerinden çok daha çılgın bir fikir. İnsan beynine yerleştirilen özel kablolar ve kafatasına takılan bir çip yardımı ile internete bağlanabilen cihazları beyin dalgaları ile kontrol etmeyi hedefleyen Neuralink, madeni para büyüklüğünde. Üzerindeki pili ile bir gün boyunca çalışabilen cihazın bağlantı kabloları zor olmayan bir operasyonla insan beynine takılacak.

Elon Musk Neuralink projesini tanıttı

Neuralink’in Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların tedavisinden Tesla otomatik pilotu kullanmaya ve hatta oyun oynamaya kadar birçok alanda kullanılabileceği iddia edildi. Elon Musk tarafından düzenlenen ve yaklaşık 1 saat süren toplantıda tanıtılan cihazın hayvanlar üzerinde denendiği de açıklandı. Neuralink takılı olan bir maymunun beyin dalgalarıyla bir bilgisayarı kontrol etmeyi başardığı da duyuruldu.

Beyin-insan arayüzleri geliştirmek için tasarlanan Neuralink’in insanlı deneylerinin bu yılın sonuna doğru başlaması bekleniyor. Elon Musk’ın bu yeni icadını anlattığı yayını YouTube üzerinden izleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu