Elon Musk robotlar ve robotaksi konusunda iddialı

Musk, Tesla'nın 2024 yılına kadar robotaksi üretmeye başlayacağını ve şirketin otomatik sürüş teknolojisindeki uzmanlığını temel alacağını söyledi.

Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısı sırasında Tesla’nın rekor karlarını ilan etti. Buradan hareketle de birkaç cesur tahminde bulundu. Oldukça iddialı olan Musk’ın tahmini otonom teknoloji ile ilgiliydi. Musk, Tesla’nın 2024 yılına kadar direksiyon simidi veya pedallar olmadan robotaksi üretmeye başlayacağını ve şirketin otomatik sürüş teknolojisindeki uzmanlığını temel alacağını söyledi.

Robotlar, otonom sürüşü geçiyor mu?

İkinci tahmini, şirketin Optimus robot projesiyle ilgiliydi. CEO, Tesla’nın Tam Kendi Kendine Sürüş teknolojisine atıfta bulunarak robot işinin otomobil ve otonom sürüş işinden daha değerli hale geleceğini iddia etti. Konferans görüşmesi görünüşte Tesla’nın rekor kârları üzerine olacakken ilgi bir anda bu iki noktaya kaydı.

Robotaksi söz konusu olduğunda, Tesla CEO’su tarafından, başlangıçta öngörülen 2020 hedefi akılla geliyor. Elbette bir gecikme söz konusu. Ancak Musk’a göre gecikmenin nedeni bürokratik engeller. Musk ayrıca, tam otonom sürüş konusunda Seviye-2 sistemi olarak Honda gibi Seviye-3 sistemlerine sahip bir dizi rakip tarafından gölgede kalmaya başladı. Bu bilgiler ışığında özel yapım bir robotaksi ne kadar gerçekçi bilemiyoruz. Volkswagen’in de dahil olduğu ve şu anda geliştirilmekte olan sürücüsüz robotaksi ile Seviye-4 neler getirecek birlikte göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu