Tesla hissedarlarından biri Musk’a dava açtı

Hissedarın iddiasına göre, Musk paylaştığı Twitter mesajları ile Tesla'nın hisse değerlerinin düşmesine yol açtı.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu ünlü girişimci Elon Musk’ın başı yine dertte. Musk’ın geçtiğimiz aylarda Twitter’da yaptığı bazı paylaşımlar başına dert oldu. Bir Tesla hissedarı Musk’a dava açtı. Sebebi ise SEC olarak bilinen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Tesla yöneticilerinin yaptığı bir anlaşmayı ihlal etmek. Buna göre, SEC ile 2018 yılında yapılan anlaşmaya uyum sağlamada başarılı olamadıkları gerekçesi ile Elon Musk’a dava açıldı.

Hissedarın iddiasına göre, Musk paylaştığı Twitter mesajları ile Tesla’nın hisse değerlerinin düşmesine yol açtı. Davacıya göre, Musk’ın bu paylaşımları ve diğer yöneticilerin hiçbir şey yapmaması önemli mali zararları beraberinde getirdi.

Ancak bu iddiaların aksine son aylarda Tesla’nın hisse değeri 600 milyar doların üzerinde arttı ve şirketin değeri beş katına yükseldi. Bu artışta Musk’ın bu paylaşımlarının olduğu da biliniyor. Buna rağmen SEC, Musk’ı bu konularda en küçük bir şekilde suçlamadı. Yine de Delaware Chancery Court‘ta görülmeye başlayan davanın Musk’ın başını ağrıtma potansiyeli bulunuyor.

Daha önce de Bitcoin ve kripto paralarla ilgili spekülatif paylaşımlar yapan Musk’ın bu paraların değerine etki ettiği de görülmüştü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu