Epic Games – Apple davası sonuçlandı

Epic Games’in Apple aleyhine açtığı dava sonuçlandı.

Geçtiğimiz aylarda Epic Games’in popüler oyunu Fortnite’ın mobil sürümüne eklenen yeni bir ödeme yöntemi gerilime yol açmış, önce Apple, ardından da Google, oyunu mobil mağazalarından kaldırmıştı.

Bu olay üzerine Epic Games Apple’a dava açmış ve oyunun Apple Store’a tekrar yüklenmesini istemişti.

Konuyal ilgili olarak ABD’de görülen dava sonuçlandı ve mahkeme Epic Games’i haksız buldu. Yani Apple Fortnite oyununu kendi uygulama mağazasından kaldırma konusunda mahkeme tarafından haklı bulundu. Bu kararla beraber Fortnite oyunun Apple ekosistemindeki cihazlar tarafından kullanımına önemli bir engel gelmiş oldu.

Epic Games ile Apple arasındaki gerilimin en önemli sebebi ise Apple’ın uygulama mağazasındaki uygulamaların gelirlerinden yüzde 30 oranında pay alması. Bu payın yüksek olduğunu düşünen Epic Games uygulamasına kendi ödeme sistemini getirince iki şirket arasında ipler kopmuştu.

Öte yandan Apple’ın aldığı bu komisyon miktarı uzun süredir uygulama geliştiriciler tarafından eleştirilen bir konu. Komisyonların azaltılması konusunda beklentileri olan uygulama geliştiriciler bugüne kadar çok fazla bir yol alamadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu