Eski Google yöneticisi Beyaz Saray siber ofisine katılıyor

Camille Stewart Gloster, bu ay itibarıyla Teknoloji ve Ekosistem Güvenliğinden Sorumlu Ulusal Siber Direktör Yardımcısı olarak görev yapacak.

Beyaz Saray, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, ülkenin siber ekosistemini iyileştirmeye ve geliştirmeye odaklanacağı Ulusal Siber Direktör Ofisi’ne katılmak için eski bir Google yöneticisini işe aldığını duyurdu. Camille Stewart Gloster, Ağustos itibarıyla Teknoloji ve Ekosistem Güvenliğinden Sorumlu Ulusal Siber Direktör Yardımcısı olarak görev yapacak.

Çeşitlilik ilkesi ön planda

Ulusal Siber Direktör Chris Inglis yaptığı açıklamada, “Bir ulus olarak karşılaştığımız dinamik ve karmaşık siber zorlukların üstesinden gelmek için hükumette üst düzey yeteneklere ihtiyacımız var.” diyerek Gloster’ı övdü. “Kendisi zaten on yıldan fazla bir süredir en yüksek hükumet ve endüstri seviyelerinde siber sorunlara öncülük eden bir kanaat önderidir.” diye de ekledi.

Gloster daha önce Google’ın küresel ürün güvenliği stratejisini yönetiyordu. Kendisi ayrıca Obama yönetimi altında İç Güvenlik Bakanlığı’nda kıdemli bir siber politika danışmanı olarak da görev yaptı. Böylelikle Beyaz Saray, Microsoft’tan sonra Google’dan da bir transfer gerçekleştirerek siber güvenlik kadrosunu derinleştirmiş oldu.

CISA Direktörü Jen Easterly derinlikle beraber kadro çeşitliliğine de önem verdiklerinin altını çizdi: “Cinsiyet, etnik köken, eğitim, cinsel yönelim… Tüm bunlar düşünce çeşitliliğine dönüşüyor ve daha iyi problem çözmeyi mümkün kılıyor. Biz de siber iş gücümüzün Amerika’nın çeşitliliğini yansıtmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğine inanıyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu