Evcil robotlar CES 2021’in gözdesi oldu

Farklı insanlarla farklı davranışlar sergileyen evcik robot MOFLIN, CES’te Robotik alanında en başarılı inovasyon ödülünü kazandı.

Geçtiğimiz günlerde tamamen sanal olarak düzenlenen teknoloji fuarı CES’te yapay zeka destekli birçok araç büyük ilgi uyandırdı. Pandemi nedeniyle sekteye uğrayan hayatları daha kolay ve çekilir hale getirmek için kolları sıvayan firmalar, özellikle dünya çapında barınaklardan hayvan sahiplenilme yüzdesinin artmasından ilham almış. “İnsanlar yalnız olduğu için bir dosta ihtiyaç duyar” düşüncesinden hareketle birçok ürün geliştirilmiş.

Tüylü mü kablolu mu?

Japon Vanguard Industries şirketinin geliştirdiği MOFLIN, bir evcil hayvan gibi sevgi ile etkileşime gireceğiniz ilginç bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Gelişmiş sensörleri sayesinde farklı insanlarla farklı davranışlar sergileyen MOFLIN tüylü ve kablolu bir dostumuz zaman içinde kendi kişiliğini de geliştiriyor. Bahar ayında piyasada olması beklenen MOFLIN, o kadar çok beğenildi ki CES’te Robotik alanında en başarılı inovasyon ödülünü kazandı.

Gelişmiş beşik

Fuarda ilgi çeken bir başka ürün ise Cradlewise isimli akıllı beşik oldu. Bebeğin uyanma örüntüsünü çıkaran beşik doğru zamanda müdahale ederek kendi kendine sallanarak bebeğin (ve ebeveynlerin) daha rahat uyumasını sağlıyor. Ürünün becerileri kulağa kolay gelse de aslında 3D kamera ve gelişmiş mikrofon sistemi öne çıkıyor. Beşik, dışarıdan veya televizyondan gelen bebek sesleri ile sizin bebeğinizin sesini asla karıştırmıyor. Bunun dışında CES’te birçok temizlik işlerine yönelik modellerin çıkması da pandemide pazarın nereye doğru yöneldiğinin çok iyi bir göstergesi.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu