Facebook kameralı akıllı saat üretecek!

Sosyal medya platformu Facebook üzerinde iki adet kamera bulunacak bir akıllı saat üzerinde çalışmaya başladı.

The Verge isimli yurtdışı merkezli bir yayının haberine göre, Facebook üzerinde iki adet kamera bulunan bir akıllı saat üzerinde çalışıyor. Ortaya atılan iddialara göre, akıllı saatin ekranı gövdesinden ayrılabilir bir yapıda olacak. Üzerindeki kameralar ile video ve fotoğraf çekimi yapabilecek olan bu yeni akıllı saatin yaptığı bu çekimler Facebook üzerinden doğrudan paylaşılabilecek.

Haberdeki diğer bilgilere göre, Facebook bu saati aynı zamanda eSIM desteği ile piyasaya sürecek. Yani saat telefon gerekliliğini de ortadan kaldıracak. Yine saatin özellikleri arasında nabız, uyku takibi ve spor egzersizlerini takip edebilme özelliği bulunacak.

Henüz resmi bir açıklama olmasa da bu akıllı saatin 2022 yılının yaz aylarında piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Yine resmi bir bilgi olmasa da saatin fiyatının 400 dolar civarında olacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Facebook’un kameralı bir saat çıkarması akıllara kişisel veriler ve gizlilik konularına getiriyor. Zira geçtiğimiz yıllarda Samsung da kamerası olan bir akıllı saat piyasaya sürmüştü. Ancak gelen tepkiler ve gizlilik endişeleri yüzünden bu saatin üretimi durmuştu. Benzer durum Google’ın Glass isimli akıllı gözlüğü ile de yaşanmıştı. Üzerinde kamera bulunan bu gözlük beraberinde gizlilik tartışmalarını da getirmiş ve bunun sonunda Google bu gözlüğü seri üretime sokmadan piyasadan çekmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu