Facebook’a Brezilya’dan para cezası

Facebook, Brezilya’da devlet başkanı hakkında yalan haber üreten hesapları kapatmadığı gerekçesiyle 2.5 milyon TL cezaya çarptırıldı.

Bir süredir sosyal medya tartışmalarının yaşandığı Brezilya’dan Facebook’a ceza geldi. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro taraftarı olup sosyal medya üzerinde yalan haber yayanların hesabını kapatmadığı gerekçesiyle Facebook’a ceza verildi. Brezilya mahkemesi tarafından verilen cezasın büyüklüğü ise 1.92 real yani 2.5 milyon TL olarak açıklandı.

Facebook’a Brezilya’dan para cezası

Brezilya yüksek mahkemesi Mayıs ayında bir karar almış ve 2018 seçimlerinde yalan haberlerin üretildiği Facebook ve Twitter’dan bu hesapları kapatmasını istemişti. Bu karar üzerine iki sosyal ağdan Facebook 16, Twitter ise 12 hesabı kapattığını açıklamıştı. Ancak bu hesap kapatmalar sadece Brezilya içinde geçerli olduğundan VPG ve benzeri teknolojileri kullananlar tarafından görüntülenebiliyordu.

konuyla ilgili yen ibir karar alan yüksek mahkeme bu hesapların kapatılmasına rağmen farklı yollar kullanılarak girilebildiği için para cezası verdi. Öte yandan Twitter için bir ceza verilip verilmediği ise şimdilik belli değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu