FBI: Siber tehditler katlanarak büyüyor!

FBI’n en üst düzey ismi Christopher Wray, siber tehditlerin katlanarak büyüdüğünü ve önü alınmaz bir hale geldiğini ifade etti.

FBI’n en üst düzey ismi Christopher Wray, ABD’de birçok iş kolunun zincirleme olarak siber terörden etkilendiğini ve ülkenin ekonomik olarak sıklıkla büyük sektelere maruz kaldığını söyledi. Özellikle boru hatları ve et üretim tesisleri üzerine yapılan stratejik siber saldırıların ulusal çapta alarma neden olduğu Wray’in geçen haftaki açıklamalarında yer aldı. 

Fidye yazılımlar artıyor

“Sadece fidye yazılımlara bile yetişmekte zorlanır hale geldik. Bu tehditlerin her biriyle uğraşmak ya da şirketlerin bu saldırılara ödeme yapması ülke ekonomisini ve kaynaklarını gerçekten çok zora sokuyor. Geçtiğimiz seneye göre daha şimdiden üç kat fazla siber saldırıya maruz kaldık ve şu an yüzün üzerinde olayı inceliyoruz. Bu da gerçekten kaynaklarımızı çok meşgul ediyor.” diyen Wray şöyle devam ediyor: “Olayların oluş biçimi ve kaynaklarını alt alta koyduğumuzda aslında daha önce hiç görmediğimiz boyutlarda bir tehdidin sinsice tırmandığına şahit oluyoruz. Bu sessiz yükseliş görünen o ki çok daha zarar verici bir hale bürünecek.”

Ödeme yapmayın

Wray’e göre, işin kötü tarafı ödeme yapıldığı takdirde bile çoğu zaman kritik verilerin teslim edilmemesi. Bu nedenle Wray, şirketlerin FBI ile ile iletişime geçmeleri konusunda ısrarcı: “Doğru siber ekiplerin müdahalesi, ödeme yapmaktan daha yüksek bir şansa sahip.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu