FBI’dan İran’ın ABD seçimlerine siber sabotaj iddiası!

CISA, İran’ın özellikle seçim sayfalarına müdahale eden siber saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

ABD seçimleri dijital olarak büyük tartışmalar gölgesinde devam ediyor. FBI ve siber güvenlikten sorumlu CISA, yeni bir açıklama yaparak İran’ın özellikle seçim sayfalarına müdahale eden siber saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti. Flaş bülten olarak yapılan açıklamada İran’ın sahte medya siteleri kurup anti-Amerikan propaganda yaptığı ve seçmenlere ve seçimlere şaibe düşürmeye çalıştığı ifade edildi.

Rusya’nın etkisi

FBI direktörü Christopher Wray bir adım daha ileri giderek dijital oyların İran kaynaklı saldırılar nedeniyle sayılmasının özellikle bir eyalette büyük risk taşıdığını vurguladı. Bu eyaletin hangisi olduğu bilgisi ise gizliliğini korumaya devam ediyor. CISA direktörü John Ratcliffe ise İran’a ek olarak Rusya’nın seçmen veritabanına yönelik çok ciddi saldırı düzenlediğini iddia etti. ABD kaynaklı Proud Boys siber korsanlarının Rusya’dan aldıkları bu veriyi İran’a verdikleri de konuşulanlar arasında.

En uzun seçim

Yetkililer gerekli önlemlerin alındığını ancak seçimlerin güvenlik nedeniyle uzayabileceğini söylüyor. Açıkçası Trump’ın üzerinde büyük etki sahibi olduğu FBI ve onun sunduğu “seçim şaibelidir” söylemi bir seçim hamlesi mi yoksa ulusal bir siber tehdit mi cevabını bugün vermek çok kolay değil.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu