Site icon CIO Update

Finans Kurulu, rekor bir ücretle siber güvenlik şirketi Proofpoint’i satın aldı

Bu rakam bugüne kadar finans odaklı bir şirketin yapmış olduğu en büyük teknoloji yatırımı olarak da kayıtlara geçti. Rekor bundan önce 2019 yılında Hellman & Friedman grubunun 11 milyar dolara teknoloji odaklı bir insan kaynakları yazılım şirketi Ultimate Software’i satın almasına aitti. Thoma Bravo yetkilileri bu tarz satın almaların devam edeceğini belirtiyor.

Operasyonların sürdürülebilir olması için güvenlik şart

Thoma Bravo aslında özel sermayeli bir büyüme şirketi. Dolayısıyla birçok ortakla çok çeşitli projeler yürüten 70 milyar doların üzerinde varlık yönetimi yapan Thoma Bravo sözcüleri, siber saldırılar nedeniyle operasyon yürütmenin neredeyse imkansız hale geldiğini belirterek bu yatırımın aslında geleceği sağlama aldığını ifade ediyorlar. Thoma Bravo’nun bu kararı almasında ve neredeyse elindeki kapital gücün dörtte birini Proofpoint’e yatırmasının önemli bir nedeni canının SolarWinds olayı ile fazlasıyla yanması çünkü Thoma Bravo, SolarWinds’in yaklaşık üçte birinin finansmanını sağlıyordu.

Pandemi, teknolojiyi tetikliyor

Şikago merkezli kuruluş, pandemi ile birlikte teknoloji yatırımlarını artırmaya devam ediyor. Thoma Bravo son dönemde emlak şirketi RealPage’i 10.2 milyar dolara, ticari yazılım şirketi Calypso’yu ise 3,75 milyar dolara satın almıştı. Ancak Thoma Bravo’ya göre en kritik hamle siber güvenlik işini çözmek amacıyla Proofpoint’i bünyelerine katmak oldu.

Exit mobile version