Fitbit, düzensiz kalp atışlarını tespit edecek!

Fitbit, ilk büyük ölçekli sanal sağlık çalışmasını başlatıyor. Fitbit Heart Study, yaygın olarak düzensiz kalp ritmi şeklinde bilinen atriyal fibrilasyonu (AFib) tespit etmek için yüz binlerce kullanıcının kalp atışlarını izleyecek. 

Fitbit’e göre inme riskini beş kat daha fazla artıran AFib, dünya çapında yaklaşık 33,5 milyon kişiyi etkiliyor. Ancak epizotlar genellikle sporadik ve asemptomatik olduğundan durumun saptanması zor olabiliyor. Fitbit, akıllı bilekliklerinin birkaç gün boyunca sürekli olarak kalp atışını izlemeye izin verdiğinden ve ayrıca kalp atışlarını izlemek için en uygun zaman olan uyku boyunca takibi ile bu alanda araştırma yapmak için iyi konumlandığını söylüyor.

Mevcut bir Fitbit ile ABD’de 22 yaş üzerindeki tüm Fitbit kullanıcılarına açık olan çalışmada her Fitbit akıllı bilekliği, fotopletismografi (PPG) teknolojisi tarafından elde edilen verileri toplayacak. Teknoloji, doğrudan kullanıcının bileğinden kan akış hızını ölçüyor ve Fitbit’in algoritmasının daha sonra düzensizlikleri analiz edeceği kalp ritmini belirlemek için kullanılabiliyor. Çalışma ayrıca katılımcılarına düzensiz bir kalp atışı ritmi göstermeleri durumunda bildirim gönderiyor ve daha fazla değerlendirme için katılımcılarını sanal bir doktora (ücretsiz olarak) bağlıyor. Yine ücretsiz olarak tanıyı doğrulamak için bir elektrokardiyogram (EKG) yaması bile gönderilebiliyor.

Fitbit topladığı verilerin, ritim bozukluğuna sahip olduklarından tamamen habersiz olan hastalar arasındaki durumu daha iyi tanımlayabilen ve hatta bunu tahmin edebilecek bir algoritmayı geliştirmesine yardımcı olacağını umuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu