Florida’da su kaynaklarına siber saldırılar yapıldı

ABD Florida eyaletinin su altyapısı ve çeşitli kaynaklarının yönetim sistemine dair hack saldırısı düzenlendi.

Siber güvenlik yetkilileri saldırının İsrail’de düzenlenen saldırılara çok benzediğini ifade etse de kökenin kaynağı konusunda kesin emin olmadan açıklama yapmak istemedi. Ancak İsrail siber saldırılarının arkasında İran olduğu için gözler doğal olarak bu ülke kökenli saldırı gruplarına yöneldi.

Kim saldırdı?

Amerikan Futbol Ligi şampiyonluk maçı Super Bowl öncesi Florida’da birçok su kaynağını hacklemeye çalışan saldırganlar içme suyunu zehirli hale getirmeyi hedeflediler. Siber Güvenlik Altyapı Güvenliği Direktörü Chris Krebs olay üzerine, “Kesin olmamakla beraber sistem içine sızmış bir köstebekten şüpheleniyoruz. Bu kişinin de yabancı aktörlerle işbirliği içinde olma ihtimali var.” şeklinde açıklama yaptı. Cyber Threat Alliance isimli kuruluşun CEO’su Michael Daniel’dan ise daha sert bir açıklama geldi: “Denizaşırı bir ülkeden şüpheleniyoruz. Geçmişe baktığımızda bu tip su sistemleri saldırılarında İran kökenli grupların varlığını görmüştük. Şimdi de benzer hareketler görüyoruz.”

Açık delik

Saldırıların kaynağı bilinmese de yetkililer özellikle su gibi kritik altyapı tesislerinde siber güvenliğin artırılması için yeni yatırımlara ve para kaynaklarına ihtiyaç duyulduğu yönünde fikir birliğindeler. ABD’de 150 binden fazla su altyapı tesisi olduğu için saldırganlar mutlaka açık bir delik bulabiliyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu