Ford otomobillerine 2023’ten itibaren Android Auto desteği geliyor

Ford ve Google, otomotivin dijital dönüşümünü hızlandırmak ve Google hizmetlerini ve uygulamalarını tüm fiyat aralıklarındaki arabalara getirmek için bir ortaklık duyurdu.

Ortaklık Google’ın yapay zekası, makine öğrenimi ve bulut hizmetlerinin tercih edilen sağlayıcı olarak kullanılmasını ve Team Upshift adı altında bir iş birliği grubunun oluşturulmasını da içerecek. Bu ekip örneğin, tüketiciler için yeni kişiselleştirilmiş deneyimler yaratacak.

Google-Ford ortaklığı, Ford’un dijital dönüşümünü hızlandırmak için Google’ın veri analizi, yapay zeka ve bulut platformlarındaki uzmanlığından yararlanacak. Olası kullanımlar, kişiselleştirilmiş hizmetlerle kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi, üretim süreçlerini ve tedarik zincirini iyileştirmek için yapay zekayı veya gerçek zamanlı iş modellerini içeriyor. Kullanıcı için bu, örneğin bakım talepleri için gerçek zamanlı uyarılar almak anlamına gelebilir.

Ford, 2023’ten itibaren hem Ford hem de Lincoln’ün Google uygulamaları ve hizmetleriyle Android deneyimlerinden yararlanmaya başlayacağını da duyurdu. Bu hizmetlerin “tüm fiyat aralıklarında” “milyonlarca araca” ulaşacağı anlamına geliyor. Diğer bir deyişle, 2023’ten itibaren Ford otomobillerinde Android Automotive için büyük bir itici güç olmasını bekleyebiliriz.

Bu bilgi, Android Automotive’in en azından 2023’te başlayan ve 2029’a kadar altı yıl daha sürecek olan ittifak döneminde, Ford otomobillerine bir bilgi-eğlence hizmeti olarak dahil edileceği anlamına geliyor. Bu şekilde Ford, mağazadan diğer uyumlu uygulamaları yüklemek için varsayılan navigasyon sistemi olarak Google Play erişimi olan Google Asistan, Google Haritalar gibi Google uygulamalarına ve hizmetlerine imkan veriyor. 

iPhone kullanıcıları için Ford, Apple CarPlay ve Amazon Alexa desteğinin sunulmaya devam edeceğini de ekledi. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu