Ford Türkiye’deki üretime ara veriyor!

Çip krizi nedeniyle Ford Türkiye'deki fabrikalarında üretime ara vereceğini açıkladı.

Dünya çapında yaşanan çip krizi otomobil üreticilerini etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Fiat ve Renault Türkiye fabrikalarında üretime ara vereceklerini açıklamış ve bu kararı uygulamaya geçirmişlerdi. Şimdi benzer bir açıklama Ford Otosan’dan geldi. Açıklamaya göre, şirket 3 – 9 Nisan 2021 tarihleri arasında üretime ara verecek.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu KAP’a açıklamalarda bulunan Ford Otosan aşağıdaki ifadeleri kullandı: “2020 yılı ilk çeyreğinden itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sonrasında birçok sektörün elektronik bileşenlere (mikroçip) artan talepleri nedeniyle, özellikle otomotiv sektöründe son yıllarda daha da yoğun kullanılmaya başlanan araç içi elektronik bileşenlerin tedarikinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Ana ortağımız Ford Motor Company küresel tedarikçileri ile sorunun çözümüne ve ana üretim hatlarına öncelik vererek elektronik bileşenlere ait materyallerin verimli şekilde kullanmasını sağlamaya çalışmaktadır. Şirket olarak tedarikçilerimiz ile birlikte gerekli planlamalar yapılarak, tedarik sıkıntısının olası etkileri en aza indirilmektedir.”

Günümüz otomobillerinin daha fazla teknolojik özellik taşıması kullanılan mikroçip sayısının artmasına yol açtı. Dünya çapında pandemi ve koronavirüs yüzünden arz talep dengesinin değişmesiyle nedeniyle başta otomobil olmak üzere birçok farklı sektörde çip krizi yaşanmaya başladı. Birçok otomobil üreticisi üretimi yavaşlatma yoluna giderken bazıları da ülkemizdeki şirketlerin yaptığı gibi fabrikalarını geçici süre ile kapatmaya başladı. Bu durumun bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu