Fujifilm siber saldırısı sonrası yeniden faaliyete geçiyor

Direkt sunucular üzerine gerçekleşen saldırıya karşı dünya çapındaki tüm Fujifilm merkezleri tehlikeyi büyümeden engellemeyi başardı.

Fotoğraf ve teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Fujifilm’in Japonya’daki merkezine geçtiğimiz günlerde ciddi bir siber saldırı gerçekleşti. Tam anlamıyla bir veri ihlali olmadan saldırının önünü kesen Fujifilm siber güvenlik uzmanları, çözümü sunucu ve ağları kısmen bir süreliğine kapatmakta bulmuştu. Bunun sonucunda da Fujifilm’in Avrupa’daki operasyonları kısa süreli de olsa sekteye uğradı.

Fidye ödenmedi

Fujifilm konuyla ilgili yaptığı resmi açıklamada Tokyo merkezinin fidye yazılım tehdidine maruz kaldığını açıkladı. Bazı kaynaklar saldırıda Qbot trojanının kullanıldığını iddia etse de henüz bu bilgi doğrulanmadı. Ancak Fujifilm’in herhangi bir ödeme yapmadığı duyuruldu. Dışarıdan direkt sunucular üzerine gerçekleşen saldırıya karşı dünya çapındaki tüm Fujifilm merkezleri ortak hareket ederek zaman karşı yarıştı ve tehlikeyi büyümeden engellemeyi başardı. Fujifilm İngiltere yetkililerinden Andy Kent, “Avrupa olarak bizler iki üç günlük bir gecikme yaşadık. Sistemleri önlem amaçlı kapattığımız için süre biraz uzadı ancak en azından İngiltere’de hiçbir müşteri verisinin ihlal edilmediğini söyleyebilirim.” dedi.

Fujifilm son kullanıcı tarafından fotoğraf ürünleriyle bilinse de şirket aslında sağlık ve görüntüleme gibi kritik alanlarda ürün geliştirip hizmet veriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu