Fujitsu, maruz kaldığı siber saldırı soruşturmasını tamamladı

Araştırmaya göre, Fujitsu’ya düzenlenen saldırıdan çalınan veriler Fujitsu’nun Japonya’daki bir ortağından elde edildi.

Geçtiğimiz ay Fujitsu şirketine bağlı sunucular üzerinde siber saldırı ve veri ihlali gerçekleşmişti. Hatta Marketo isimli kaçak veri pazarı platformu ellerinde Fujitsu’ya ait 4GB veri olduğunu iddia etmişti. Marketo’ya göre, verinin içerisinde proje, şirket ve müşteri bilgileri bulunuyordu. Olay üzerine anında kapsamlı bir araştırma düzenleyen Fujitsu nihayet sonuca vardı.

Veriler başka bir ortağa ait

Uzmanlar, çalınan verinin direkt olarak Fujitsu’ya düzenlenen saldırıdan elde edilmediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, veriler Fujitsu’nun Japonya’daki bir ortağından elde edildi. Fujitsu basın sözcüsü Andrew Kane, “Marketo’nun kurumumuza ait önemli miktarda veriyi satışa çıkardığını biliyoruz. Ancak bu verinin direkt olarak sistemlerimizden elde edildiğine ve bizi ilgilendirdiğine dair bir emareye rastlamadık. Kimseyi zan altında bırakmak istemesek de verinin kökenine dair birtakım ipuçları elde ettik. Gerekli kişi ve kurumlarla irtibata geçeceğiz.” dedi.

Bu açıklamanın ardından Marketo satışı gerçekleştirmek adına ifadesini değiştirdi ve verinin Japon devi Toray Industries’ten geldiğini iddia etti. Toray Industries ise henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Bu noktada Fujitsu’nun çok etkili bir araştırma yaptığını kabul etmek gerekiyor. Siber saldırıya maruz kalınması durumunda tüm kurumların benzer bir olgunluk ve şeffaflıkla hareket etmelerinin önemini bir kez daha görmüş oluyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu