Fujitsu teknolojik çözümlerini anlattı

Tofaş ile önde gelen özel eğitim kurumlarından Sabancı Üniversitesi için hayata geçirilen teknolojik çözümler Avrupalı gazetecilere İstanbul’da anlatıldı.
Fujitsu, Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen bilişim gazetecilerini İnsan Odaklı Yenilikçilik-Human Centric Innovation temasıyla düzenlenen ve toplam iki gün süren etkinlikte İstanbul’da ağırladı. Fujitsu Entegre Sistemleri ve Primeflex ürün ailesi ile kullanım alanlarının anlatıldığı etkinlikte Tofaş ve Sabancı Üniversitesi için hayata geçirilen teknolojik çözümler de anlatıldı.
Fujitsu’nun daima inovasyonu ön plana çıkaran ürünlerle anılan bir marka olduğunun altını çizen Fujitsu Küresel Pazarlama Başkan Yardımcısı Ayman Abouseif, “Teknolojiyi insanın hizmetine sunma çabamız gelecek planlarımızı şekillendiren en önemli etken” dedi. Abouseif, “Biliyoruz ki birçok müşterimiz iş süreçlerini daha verimli hale getirebilecek özel bulut, süper bilgisayarlar ve yazılım başlıkları alanında çözümler arıyor. Biz de bu ihtiyaçlardan yola çıkıyoruz. Bugün ve gelecekte de inovasyonun ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik ürünler tasarlamak çıkış noktamız olacak” diye konuştu.

TOFAŞ’ta araç analizleri

Türkiye’nin en büyük otomotiv üreticisi Tofaş için Fujitsu’nun geliştirdiği HPC Çözümü 1986 yılından bu yana bilişim dünyasının 1 numaralı haber kaynağı olarak kabul edilen HPCwire portali tarafından “Otomotivde Yılın HPC Uygulaması” seçildi. Tofaş Araştırma ve Geliştirme Merkezi, yapısal analizler ve çarpışma testi analizleri için kullandığı Fujitsu Yüksek Başarımlı Hesaplama sistemi sayesinde ürettiği araçlar üzerinde daha yüksek hızlarda ve büyük ölçeklerde analizler yapabiliyor.

Çok sayıda araştırma ve analiz çözüme ulaştırılabiliyor

Sabancı Üniversitesi bünyesinde 2011 yılında 25 Milyon Avro yatırımla kurulan Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne Fujitsu tarafından 35 bin 664 çekirdekten oluşan ve 21,54 Tflop/s işlem süratine sahip sistem kuruldu. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve yüksek lisans öğrencisi bu sistem ile hayata geçirdikleri moleküler modellemenin yanı sıra teorik ve analitik modelleri daha hızlı ve güvenilir olarak uygulayıp, simüle edebiliyor. Fujitsu’nun hayata geçirdiği sistem sayesinde çok sayıda araştırma ve analiz, çok kısa sürede bilgisayar mühendisliği uygulamaları ile çözüme ulaştırılabiliyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu