Fujitsu’dan yenilikçi siber güvenlik teknolojisi

Fujitsu’nun siber saldırıları tespit ederek önleyen yapay zeka modeli siber saldırıların yüzde 88’ini engelledi.

Fujitsu, siber saldırıları tespit edip alt edebilecek yenilikçi bir yapay zeka modeli geliştirdiklerini duyurdu. Bir nevi aşı mantığında işleyen sistem aslında kasıtlı olarak bozulmuş verinin güvenlik sistemine verilmesiyle başlıyor. Ardından makine öğrenimi ile geliştirilen yapay zeka bu bozuk dizin ya da etkiyi tespit ediyor ve kendini yeniliyor. Daha sonra süreç tekrarlanıyor ve daha güçlü hale gelen siber güvenlik sistemine bu sefer tespit edilmesi daha zor bir veri veriliyor ve ardından siber güvenliğin bunu tespit etmesi sağlanıyor.

Özellikle veri analizi için kullanılan sistemlerin en büyük sorunlarından biri yığınla veri arısında kötü niyetli verinin de kuluçkaya yatması. Ses ve görüntü gibi birçok farklı veri tipi bulunduğu için onların yapısı da değişkenlik gösteriyor. Saldırılar tamamen başarılı olmasa da bu verilere zarar veriyor. Kısmen dahi olsa ses ve görüntü dosyalarının zarar görmesi birçok beklenmedik soruna neden olabiliyor. İşte bu sorunların üstesinden gelebilmek adına sıralı veri ismi verilen bu tip veriler yapay zeka modeliyle daha korumalı hale gelecek.

Gerçek veriyi riske atmak yerine simülasyonla güvenliğin sağlanacağı bu yeni sistem, yapay zekayı çok daha zeki hale getirecek. İlk dönem sonuçlardan çok memnun kalan Fujitsu, çalıştıkları kurumlarda yaşanan siber saldırıların bu yöntemle yüzde 88’ini engellediklerini, yoğun çalışmaların sonucu çok daha başarılı olmayı hedeflediklerini söylüyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu