G-7 siber tehditlere karşı güvenlik tatbikatı uyguluyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, finans sektörü için büyük bir tehdit olan saldırıları uluslararası tatbikatlarla durdurabileceklerini ifade etti.

G-7 ismiyle anılan ve Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada’dan oluşan grup siber güvenliği öncelikli hale getirdi. Özellikle ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in gündeme getirdiği siber tehditlerin ekonomik zararları ülkeleri tedbir almaya zorluyor. Yellen, küresel finans sektörünün karşısında siber saldırıların en büyük tehdit olduğunu ve bunu ancak uluslararası tatbikatlarla durdurabileceklerini ifade etti.

Güçlü ekonomiler hedef tahtasında

Yedi ülkenin ekonomi bakanlarının katıldığı tatbikatta saldırı senaryolarına karşı toplu hareket edebilmenin ve hızlı refleks gösterebilmenin yolları araştırıldı. G-7 siber tehdit konusunu gerçek anlamda ciddiye alıyor. Örneğin, geçtiğimiz sene de ülkeler arasında siber tehditler gündeme gelmiş, o zamanın ağırlığı özel sektör ile devletlerin siber açıdan iletişiminin güçlendirilmesiydi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell da Yellen’ı destekleyerek siber tehditlerin altını çizdi: “Saldırılar ne yazık ki ekonomileri çökertecek kadar güçlü hale geldi. Bu olumsuz tabloyu bertaraf etmek için ekonomileri güçlü ve öncelikli hedef haline gelen G-7 ülkelerinin bir duruş sergilemesi gerekiyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu