Galaxy S22 serisi 50MP RGBW sensöre sahip olacak

Samsung, önümüzdeki yılın başlarında Samsung Galaxy S22 serisi olarak piyasaya sürülecek olan yeni nesil Galaxy S serisi amiral gemisi akıllı telefonları üzerinde çalışıyor. Resmi lansmana çok zaman varken, akıllı telefonlarla ilgili sızıntılar çıkmaya devam ediyor.

Son gelen haberlere göre Samsung telefonlar, yeni 50MP RGBW sensörüyle gelecek. Ice Universe, Güney Koreli devin önümüzdeki ay yeni bir 200 megapiksel kamera sensörü ve 50 megapiksel RGBW birimi piyasaya süreceğini iddia etti. Samsung daha önce 200 megapiksellik bir kamera sensörü üzerinde çalıştığını doğrulamıştı.

Daha önce, serinin üst düzey varyantı olan Galaxy S22 Ultra’nın 108 megapiksel sensöre sahip olacağı söylenmişti. Ancak rapor yalanlandı ve cihazın beş kameralı bir kurulumda 200 megapiksellik yeni bir sensöre sahip olduğu iddia edildi. 200MP sensörün Japonya merkezli Olympus ile iş birliği içinde yapıldığı bildiriliyor.

Samsung kısa süre önce, orta seviye telefonlar için tasarlanmış dünyanın en küçük 0.64μm piksel sensörü olan 50MP ISOCELL JN1 kamerasını duyurdu. Şubat ayında, 1/1.12 inç ve 1.4μm boyutlu piksellere sahip 50MP ISOCELL GN2 sensörünü tanıtmıştı.

Samsung Galaxy S22 serisinin de 65W şarj desteğiyle gelmesi bekleniyor ve firmanın teknolojiyi test ettiği bildiriliyor. Samsung’un 65W şarj cihazı bu yıl Şubat ayında TÜV SÜD tarafından onaylandı. Bu, geçen yıl Eylül ayında Güney Kore’nin NRRA sertifikası tarafından onaylanan EP-TA865 model numaralı şarj cihazının aynısıdır.

Geçen hafta ise Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra’nın muhtemelen SM-S901x, SM-906x ve SM-S908x model numaralarını taşıyacağı sızdırıldı. Henüz teyit edilmemiş olsa da, telefonların Ocak 2022’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu