TED Rönesans Koleji Bilişim Günleri’nin ikincisi düzenlendi

TED Rönesans Koleji, her yıl yeni teknolojilerdeki son gelişmeleri öğrencilerle buluşturduğu Bilişim Günleri’nin ikincisini düzenledi.

Öğrencilerin geleceğin bilgi toplumunda yerini alabilmesi ve değişen teknolojilere uyum sağlaması için, Bilişim Teknolojileri eğitimine öncelik veren okul 27 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Bilişim Günleri ile öğrencilerin donanımlı birer teknoloji okur yazarı olması ve teknoloji ile ilgili farkındalıklarının arttırılmasını amaçlıyor. 

Geleceğin dijital vatandaşları yetişiyor
Bilişim Günleri haftası boyunca gerçekleşen etkinliklerle, öğrenciler sürekli gelişen yeni teknolojilerle tanıştı ve geleceğin dijital vatandaşı olmalarına katkı sağlayacak atölye çalışmalarına katıldılar. Hafta boyunca tüm sınıf seviyelerinde yapılan çalışmalar kapsamında, “Arttırılmış Gerçeklik (Augmented Reality-AR)”,” Sanal Gerçeklik (Virtual Reality-VR)”, “Hologram Tekniği”, “Lego-Robotik”, “Kodlama” , “KODU Game Lab ile Oyun Programlama” atölye çalışmalarına yer verildi.
Kodlama Eğitimi Ana sınıfında başlıyor
TED Rönesans Koleji’nde; ana sınıfından itibaren verilen bilişim teknolojileri dersleriyle öğrencilere, bilgi teknolojilerini ve araçlarını tanıyıp etkili ve verimli kullanabilme, bilgiye hızlı ulaşıp yorumlayabilme, dijital okuryazar olabilme, dijital etik, dijital güvenlik, dijital vatandaşlık, analitik düşünme, problem çözme, eleştirel düşünme, işbirliği ve iletişim becerileri kazandırılıyor.
TED Rönesans Koleji Okul Müdürü ve Pedagog İpek Ak, Bilişim Günleri ile ilgili şunları söyledi: “Değişen bilgi kaynaklarına, teknolojiyi doğru kullanarak ulaşma yetkinliğine sahip bireyler geleceğin dijital dünyasının da mimarları olacaklar. Bunun için aldıkları eğitimle birlikte yeni teknolojileri yakından takip etmeleri de çok önemli. Bu nedenle TED Rönesans Koleji’nde öğrencilerimiz, Bilişim Teknolojileri eğitimi ile ana sınıfından itibaren tanışıyor. Onları geleceğin dijital dünyasına hazırlarken önceliğimiz, bilgi ve teknoloji arasındaki köprüyü sağlıklı ve sağlam kurabilmelerine rehberlik etmek. Bilişim Günleri’ni de bu kapsamda bir farkındalık ve yeni teknolojilerle zamanında tanışma etkinliği olarak her yıl düzenliyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu