Gemi turu şirketinde robot barmen ve barista!

Rob adı verilen bir robot, yolculara sıcak, soğuk ve alkollü içecek servisi gerçekleştiriyor.

Gemi turları pandemi nedeniyle çok büyük darbe aldı. Bu nedenle şirketler fark yaratmak için yaratıcı çözümler geliştirmeye çalışıyor. Bunlardan en çarpıcı örneklerden biri de MSC Cruises isimli tur şirketinden geliyor. MSC, Rob adını verdiği bir robotla yolcularına sıcak, soğuk ve alkollü içecek servisi gerçekleştiriyor.

Yaz aylarında doğru ilk seferini yapacak Virtuosa isimli en heybetli amiral gemisinin bir parçası olarak görev almayı bekleyen Rob, şimdiden yolcuların merakını uyandırmayı başardı. Zira 6 ay süren dünya turunun yaklaşık 50 bin dolar olduğu bu gemide bilet satışları daha şimdiden bitmiş durumda.

Klasik tariflerin dışında Rob, özel kokteyller de hazırlayabiliyor. Ayrıca yolcular için kişisel seçenekler sunan Rob, elbette talep doğrultusunda en hassas şekilde yeni içecekler yapabiliyor. Yetkililer özellikle insansı görünmesi açısından doğal bir ses özelliği de ekledikleri Rob’un temel iletişim becerilerine sahip olduğunu ifade ediyorlar.

İlgili Makaleler

2001: Uzay Macerası deneyimi

Rob’u görmek için gemi içerisinde MSC Starship Club ismi verilen en seçkin mekana uğramanız gerekiyor. Geleceğin uzay gemilerinden ilham alınarak hazırlanan bu mekanda 3D hologramlar, duvara yansıtılan dijital sanatlar ve Rob’un masasındaki bir takım sürprizler müşterileri bekliyor olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu