George Mason Üniversitesi’nde siber saldırılara karşı ‘Eğitim Merkezi’

George Mason Üniversitesi siber terörle mücadelede kritik veri elde etmek adına kampüs içerisinde bir eğitim merkezini faaliyete geçirdi.

Siber saldırıların gölgesi altında birçok hükümet çeşitli çözüm yollarını deneyerek kendini korumaya çalışıyor. Son dönemde özel şirketler kadar eğitim kurumlarının da konuya katkı sağladığını görüyoruz. George Mason Üniversitesi de bilinç yaratmak, farkındalığı artırmak ve siber terörle mücadelede kritik veri elde etmek adına kampüs içerisinde bir eğitim merkezini faaliyete geçirdi.

Üniversite içerisinde Ulusal Güvenlik Enstitüsü kurucu ve yöneticisi Jamil N. Jaffer, “Çin, Rusya, İran, Kuzey Kore gibi ülkelerden yoğun tehdit geldiğini görüyoruz. Saldırıların sürekli olarak evrildiği ve güçlendiği bir ortam var. Ulusumuzun kendini koruyabilmesi adına caydırıcı bazı unsurlar geliştirmeliyiz.” diyor.

Saldırganları şaşırtmak öncelik hedef

Eğitim merkezi aslında tam teşekküllü bir siber güvenlik laboratuvarı olarak çalışıyor. Öğrencilere otonom araçların zaaflarından IoT cihazlarının açıklarına kadar geniş kapsamlı teorik ve pratik bilgi aktarılıyor.

Jaffer eğitim programını biraz daha detaylandırıyor: “Öğrencilerimiz burada saldırı sistemlerinin nasıl işlediğini ve bunlara karşı nasıl bir protokol takip edebileceklerini öğreniyorlar. Aslında öğrencilere pes etmeden, dirençli bir şekilde mücadele etmesini öğretiyoruz çünkü saldırganlar aslında sizin korkup pes etmenize göre strateji belirtiyor. Onları şaşırtacak eylem planları geliştirip devreye sokuyoruz. Amacımız öğrencileri teorik olarak boğmak değil. Daima olarak onları gerçek dünyadaki tehditlere karşı hazırlamayı amaç ediniyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu