Gmail büyük bir güncelleme hamlesi mi yapacak?

Yeni Gmail logosu, Google'ın e-posta hizmetinin yakında büyük bir revizyondan geçeceği anlamına geliyor.

Şirket şu anda hizmetin mobil uygulaması için yeni bir logo çıkarırken, Google e-posta hizmeti Gmail’i büyük bir yenilemeye hazırlıyor olabilir. Arama devi, bu yıl Google Haritalar ve Fotoğraflar için logoları zaten güncelledi ve şimdi aynı şeyi Gmail için yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Şubat ayında Google Haritalar, logosunu dört şirket renginden oluşan bir raptiye olarak değiştirdi ve Haziran ayında Fotoğraflar, çok basit yarım dairelerde kırmızı, yeşil, sarı ve mavi renklerini kullandı.

9to5Google tarafından bildirildiği üzere Google, haber kuruluşuna teknik bir çizimde Gmail’in yeni simgesi ve logosu için bir teaser gönderdi. Çizim, posta kelimesini ifade eden “M” harfine sahip ancak harfin etrafındaki zarf simgesi artık görünmüyor. Şirket, 2013’ten beri Gmail simgesinin bir parçası olarak zarf simgesini kullanıyor ve hizmetin logosunun şekli, 2004’teki lansmanından bu yana çoğunlukla değişmeden kaldı.

Gmail’in logosundaki zarf şekli artık sadece M harfinin üstündeki ve altındaki boşlukla ima ediliyor. Ancak, simgenin dış köşeleri artık çok daha yuvarlak ve Google’ın en yeni tasarım diline uyuyor.

Gmail yeniden tasarlanıyor

9to5Google’a gönderilen teknik çizim renksiz olsa da arama devi; Google Haberler, Google Fotoğraflar, Fit, Lens, Google Alışveriş, Google Asistan ve dahası dahil birçok birinci taraf hizmet ve uygulamasında olduğu gibi simgeyi büyük olasılıkla şirket renkleriyle dolduracak. 

Şirket geçmişte, yenilenen büyük tasarımlardan önce hizmetleri için yeni logolar yayınladı. Bu nedenle Gmail’in önümüzdeki birkaç ay içinde büyük bir revizyondan geçmesi muhtemel.

Temmuz ayında, Gmail’de yapılan büyük bir güncellemeyle Chat, Meet ve Rooms merkezi hale getirildi ve bu güncelleme artık G Suite kullanıcılarına sunuluyor. Tüketici tarafında ise Google, kısa süre önce e-posta hizmetine özel bir Meet sekmesi ekledi, böylece kullanıcılar video konferans hizmetine doğrudan gelen kutularından erişebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu