Google 2020’nin en çok aranan terimlerini açıkladı!

Google, dünya çapında en sık aranan terimleri listeledi. Liste adeta koca bir yılı özetler nitelikte.

Bu yılki sıralamada pandeminin de etkisiyle en çok aranan kelime tahmin edildiği gibi “coronavirus” oldu. Dünya çapındaki ulusal karantinalar, uzaktan çalışma ve evde eğitimle ilgili aramalar da büyük bir artışa neden oldu. Video konferans çözümleri için Google aramalarında “Zoom” 4. sırada yer alırken, 10 numaraya “Google Classroom” yerleşti.

Kısıtlamalar ve karantinadan verimli bir şekilde yararlanmaya çalışan birçok insanın “kodlama nasıl öğrenilir” araması, bu yıl önemli bir artış kaydetti. Python kursları ise en çok talep gören kurslar oldu. Okulların kapanması nedeniyle 2020’de “nasıl öğretmen olunur” sorusu da Google’da her zamankinden daha fazla arandı. Tüm zamanların en yüksek arama hacmine ulaşan “ebeveynlere şakalar” ise çocukların akıllarında derslerden çok daha farklı olan planlar olduğunu gösteriyor.

Bu yıl koronavirüs, ABD seçimleri, Black Lives Matter, Avustralya orman yangınları, Jeffrey Epstein skandalı ve Kobe Bryant, Chadwick Boseman ve Maradona’nın zamansız ölümleri hakkında da Google sıklıkla ziyaret edildi. “ekşi maya tarifi” ve “ekmek nasıl yapılır” arayışlarındaki artış da pandeminin bir sonucu olarak Google’da fazlasıyla aratılan terimleri oldu.

İşte “Google Yılın Arama Trendleri”nde globalde ilk 10’a yerleşen terimler:

  1. Coronavirus
  2. Election results
  3. Kobe Bryant
  4. Zoom
  5. IPL
  6. India vs New Zealand
  7. Coronavirus update
  8. Coronavirus symptoms
  9. Joe Biden
  10. Google Classroom

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu