Google bir yıl daha evden çalışacak!

Teknoloji devi Google, önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar evden çalışacak.

Koronavirüs tehlikesinin halen devam ettiği bugünlerde zaten evden çalışan birçok teknoloji firması, bu kararı uzatmayı değerlendiriyor. Bunlardan biri olan Google da çalışanlarına önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar evden çalışma izni verdi.

Google bir yıl daha evden çalışacak!

Konuyla ilgili açıklama bizzat şirketin CEO’su Sundar Pichai tarafından yapıldı. Pichai, koronavirüs salgını yüzünden fiziksel olarak işyerine gelmeleri gerekenler haricindeki herkesin evinden çalışabileceğini açıkladı. Yapılan düzenleme 30 Haziran 2021 tarihine kadar geçerli olacak. Yani Google personelleri neredeyse bir yıl daha evlerinden çalışabilecek. Alınan kararın tam zamanlı ya da sözleşmeli yaklaşık 200 bin Google çalışanını etkileyeceği düşünülüyor.

Google, daha önce yaptığı açıklamalarda işgücünün yılın başından itibaren ofislere dönmesinin planlarını yaptıklarını duyurmuştu. Yeni duyuru ise bu sürenin daha da uzatıldığını gösteriyor. Atılan adımın koronavirüs yani Covid-19 virüsü için henüz bir aşı ya da tam anlamıyla tedavi bulunamadığı için alındığı düşünülüyor.

Öte yandan bu konuda bazı Amerikan teknoloji şirketleri politikalarını daha önce açıklamıştı. Mesela Twitter çalışanlarına sonsuza kadar evden çalışabilme imkanı getirmişti. Facebook ise personellerinin yılbaşından itibaren ofise dönmeleri konusunda karar almıştı. Ancak isteyen çalışanların evden çalışmaya geçmek için talipte bulunabileceği de açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu