Google Cloud, tamamen karbonsuz olmak istiyor

Arama devi, bulut işini 2030 yılına kadar yalnızca karbonsuz enerji kullanarak yürütmeyi hedefliyor.

Google, üçüncü on yıllık iklim eylemi hedeflerini duyurdu. Şirket, bulut işini 2030 yılına kadar daimi olarak karbonsuz enerji üzerinde yürütmeyi planlıyor.

Arama devinin temiz enerji konusunda uzun bir geçmişi var ve 2007’de karbon nötr hale gelen ilk büyük şirket unvanına sahip. 2017’de ise Google, elektrik tüketiminin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji ile eşleştiren ilk şirket oldu. Google Cloud bugün, tüm operasyonlarını kapsayacak kadar yenilenebilir enerji satın alan tek büyük bulut bilişim sağlayıcısıdır. Aslında, yıllar içinde tarihteki herhangi bir şirketten daha fazla rüzgar ve güneş enerjisi satın almıştır. Ancak rüzgar ve güneş enerjisi her zaman her yerde çalışmıyor.

Google’ın veri merkezlerinden biri, ihtiyacından daha fazla yenilenebilir güce sahip olduğunda, şirket bunu başka birinin kullanabilmesi için yerel şebekeye geri satıyor. Bir veri merkezi yeterli güce sahip olmadığında, şirket yerel şebekeden güç çekiyor ve bu güç yenilenemeyebiliyor. 2030’a kadar tamamen karbonsuz hale gelmek için Google’ın önce bu sorunu çözmesi gerekecek.

Google Cloud, 2030 yılına kadar tamamen karbonsuz olmayı hedefliyor

Google, 2030 yılına kadar tamamen karbonsuz olma hedefine ulaşmak için tüm veri merkezi konumlarında güvenilir karbonsuz enerji tedarik etmesini mümkün kılacak yaklaşımlara yatırım yapmayı planlıyor.

Bir blog gönderisinde, Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai, hedefine ulaşmaya yardımcı olmak için rüzgar ve güneş enerjisi kaynaklarını bir araya getireceğini ve pil depolama kullanımını artıracağını açıkladı. Google ayrıca elektrik talebini ve tahminini optimize etmek için yapay zeka uygulama yolları üzerinde çalışıyor.

Google Cloud, tamamen karbonsuz olmayı taahhüt eden ilk bulut sağlayıcısıdır. Arama devi, 2030 yılına kadar hedefine ulaşarak, karbonsuz bir ekonominin mümkün olduğunu göstermenin yanı sıra diğer bulut bilişim ve teknoloji işletmeleri için bir örnek oluşturmayı umuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu