Google Fotoğraflar, ücretsiz ve sınırsız depolamayı sona erdirecek!

15 GB'tan fazla yükleme yapan kullanıcılar Haziran 2021 itibarıyla Google Fotoğraflar depolama alanı için ücret ödeyecek.

Ücretsiz hizmetini beş yıldır sürdüren Google, Fotoğraflar hizmetini sınırlandırma kararı aldı. Bundan böyle kullanıcılar, 15 GB’tan fazla yükleme yaptıktan sonra Google Fotoğraflar depolama alanı için ücret ödemeye başlayacak.

1 Haziran 2021’de gerçekleşecek düzenlemeye göre, kullanıcılar ücretsiz 15 GB ile sınırlandırılacak. Bu depolama alanından fazlasını kullanmak isteyenler, Google One’da ek depolama alanı için ödeme yapacak. Bu politika değişikliğinden muaf olacak kullanıcılar da var. Pixel akıllı telefon kullanıcıları hizmet hayata geçtikten sonra da “yüksek kaliteli” fotoğrafları herhangi bir sınırlama olmaksızın yükleyebilecek.

Google, 1 Haziran 2021’den önce “yüksek kalitede” yüklenen fotoğrafların veya videoların ücretsiz 15 GB depolama sınırına dahil edilmeyeceğini de söyledi. Diğer politika değişiklikleri ise Google Drive güncellemeleriydi. 1 Haziran 2021 itibarıyla çalışma alanı belgeleri, e-tabloları, çizimleri ve formları gibi diğer hizmetler de 15 GB ücretsiz depolama sınırına takılacak.

Google bu değişiklikleri ile politikalarını, sektör standartlarıyla daha uyumlu hale getirmeyi hedefliyor. Şirket ayrıca, en az iki yıldır oturum açılmamış pasif hesaplardaki tüm verileri de sileceğini ekledi. Bu veriler arasında Gmail, Drive ve Fotoğraflar’daki içerikler yer alıyor. Google, herhangi bir içeriği kalıcı olarak silmeden önce kullanıcıları “birden fazla” bilgilendireceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu