Google GSM hizmeti verecek

Google ABD’de Project Fi adlını verdikleri bir GSM hizmeti vermeye başlayacaklarını açıkladı.
Henüz tüm Amerika’da olmasa da GSM hizmetini Amerika’nın belirli bölgelerinde kullanıma sunacak olan Google, bugün resmi bloglarından bu haberi takipçileri ile paylaştı. Google’ın GSM hizmeti henüz çok kapsamlı olmasa da telefon görüşmesi ve kısa mesaj gibi temel gereksinimleri karşılayacak.
Temel hizmetler için paket fiyatını 20 dolar olarak belirleyen Google, söz konusu hizmetini kablosuz GSM operatörleri veya Wi-Fi üzerinden sağlanacağı kaydetti.
Google’ın yaptığı açıklamada “Project Fi önde gelen operatörler ve donanım üreticileriyle yakın bir ortaklık içinde çalışmamızı sağlayacak. Böylece sınırları zorlama imkanı bulacağız” denildi.

Google kendi enerjisini üretecek

Öte yandan, markaların yenilenebilir enerjiye verdikleri önemin en son örneği Google oldu. Google hem şirket maliyetlerini azaltmak hem de yenilenebilir enerjiyi değerlendirmek için yeni bir projeye imza attı.
Google hem enerji maliyetini azaltmak hem de yenilenebilir enerjiyi değerlendirmek adına yeni bir projeye imza attı. Proje kapsamında Google Kaliforniya’da halen Google’a ait rüzgar gülü tarlası olan bir bölgeye, 48 yeni rüzgar gülü koyarak toplamda 770 türbine sahip olacak.
Söz konusu rüzgar gülleri sayesinde, enerji maliyetlerini yarı yarıya düşürecek Google aynı zamanda yeşil enerjiye de göz kırpıyor.

Google bütçesine de katkı sağlayacak

Google’ın yapmış olduğu bu yatırım hem çevreye hem de Google’ın bütçesine katkı sağlarken projenin devamında NextEra firmasıyla yapacağı 20 yıllık anlaşmayla, 2016’dan başlamak üzere yılda 43 megawatt’lık enerji alımı sağlayacak. Haberin devamı için tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu