Google öldü. Yaşasın Alphabet!

Google yaptığı açıklamada ana şirket adını Alphabet olarak değiştirdiğini duyurdu.
Bu isim değişikliğiyle birlikte arama motoru şirketi olarak Google, Alphabet ‘in iştiraklerinden biri olarak konumlandırıldı.
Sürpriz açıklama dün, ABD’de borsaların kapanmasından sonra şirket CEO’su Larry Page tarafından yapıldı. Açıklamada Alphabet ‘in tüm Google şirketlerini tek çatı altında toplayan ana şirket olacağı denildi. Şirketin site adresi de https://abc.xyz/ olarak duyruldu.
Page, Blog yazısında “Sergey (Google’ın kurucularından Sergey Brin) ve benim 11 yıl önce yazdığımız kuruluş mektubunda yazdığımız gibi; ‘Google geleneksel bir şirket değil. Geleneksel bir şirket haline gelmesini de amaçlamıyoruz’”.
Bu isim değişiminden sonra Google ‘ın tüm hisseleri Alphabet’e devredildi. Şirket borsalarda GOOG ve GOOGL kısaltmalarında işlem görmeyi sürdürecek. Açıklamanın yapılmasından sonra şirketin hisselerinde yüzde 5 düzeyinde bir artış gerçekleşti.

Yeni CEO Sundar Pichai

Yeni yapılanmada Page, Alphabet CEO’su haline geldi. Brin, şirket yönetim kurulu başkanı, Google’ın bir diğer kurucu ortağı olan Eric Schmidt ise yürütme kurulu başkanı oldu. Bu üç kurucu ortağın, Alphabet’in en büyük şirketi haline gelen Google ‘daki görevleri ise son buldu.
Arama motoru şirketi Google ‘ın CEO’su ise Sundar Pichai oldu. Google, son beş yıldır fiber altyapı, giyilebilir teknolojiler gibi farklı alanlara yatırım yapıyor. Grupta yaşanan değişimin, bu farklı alanlara yapılan yatırımların arama motoru devi olma misyonunu zedelememesi amacıyla yapıldığını yorumlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu