Google patronuna göre yapay zeka; ateş, elektrik ve internetten daha önemli bir buluş

Teknoloji devi Google’ın yapay zeka aşkı ve bu aşkı yağdırdığı övgüler bitmek bilmiyor. Son olarak şirketin CEO’su Sundar Pichai, BBC için Amol Rajan’ın podcast’i için yeni yapmış olduğu bir söyleşide yapay zekanın insanları hayallerimizin ötesinde bir seviyede üretken hale getirebileceğini ifade etti. Pichai’ye göre kuantum bilişim, önümüzdeki 25 yıla damga vuracak yenilikleri beraberinde getirecek. Pichai’nin beklediğin en büyük ilerleme ise yapay zekanın insan zekasını simüle edip sorunları bir insan gibi çözmeye başladığı anda gizli.

Gelecek için hazırlanın

“Hayatımızın hemen hemen her aşamasında yapay zekanın yeni bir temel oluşturacağına inanıyorum.” diyor Pichai ve ekliyor: “Elbette bahsettiğim gelişmeler için şu an çok erken bir aşamadayız. Ancak şimdiden bu büyük değişim için toplumları hazırlamalıyız. Öyle büyük bir değişim geliyor ki bana göre ateş, elektrik ya da internetten çok daha büyük bir potansiyel bizi bekliyor.” Pichai’ye göre, hayatımızda yapay zeka uygulamalarının artmasıyla değişimi günlük hayatımızda da gözlemleyeceğiz.

Google’ın yapay zeka girişimi hatırlanacağı üzere 2014 yılında İngiliz DeepMind şirketini satın almasıyla başlamıştı. O günden bugüne en büyük değişimin kuantum teknolojisi olduğunu belirten Pichai, çok daha karmaşık ve sayıca fazla olan olasılıkları takip edebilmenin yapay zeka gelişiminde yeni ufuklar açtığının altını çiziyor: “Sadece 1 ve 0 ile sınırlı değiliz. Aradaki muazzam gri alanı da hesaplayabiliyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu