Google ve Intel’den 5G uygulama dağıtımını hızlandıran ortaklık

Google, operatörlerin 5G ve uç uygulamaları dağıtmasını kolaylaştıracak referans mimariler ve araçlar oluşturmak için Intel ile ortaklık yapıyor.

5G’nin ultra yüksek hızları, gelişmiş kapasitesi ve ultra düşük gecikme süresi, mobil ağların görev açısından kritik uygulamaları ilk kez çalıştırmasına ve tamamen yeni kullanım durumlarının oluşturulmasını kolaylaştırmasına olanak tanıyacak. Ancak operatörler bu özellikleri elde etmek istiyorlarsa ağları merkezive eski temel altyapıdan uzakta ve buluta doğru yeniden tasarlamalıdır. Böylelikle operatörler ağ işlevlerini sanallaştırarak yeni hizmetleri daha hızlı sunabilecek, kaynakları en çok ihtiyaç duyulan yere dinamik olarak tahsis edebilecek ve işleme yeteneklerini toplama noktasına yaklaştırabilecek. Bu merkeziyetçilik, endüstrilerde ve kamu hizmetlerinde devrim yaratabilecek uç hizmetlerin konuşlandırılmasına da olanak tanıyacak.

Her iki alandaki satıcılar çeşitli BT ve ağ teknolojilerini karıştıran ve eşleştiren ortak teklifler oluşturmak için iş birliği yaptıkça, bu mimari değişim son yıllarda telekom ve teknoloji endüstrileri arasındaki yakınlaşmayı da hızlandırdı. Google ise 200’den fazla iş ortağı uygulaması sunmayı planladığını duyurdu ve Google Cloud’da iş yüklerini uç noktaya ulaştırmak için bir platform olarak Telekom için Anthos’u yarattı.

Intel ile yapılan son iş birliği de operatörlerin kritik görev uygulamaları için gerekli performansı sunmasına olanak tanıyan sanallaştırılmış Radyo Erişim Ağı (vRAN) ve Açık RAN ​​teknolojilerinin dağıtımını kolaylaştıracak araçların oluşturulmasını destekleyecek. Yazılım tabanlı vRAN, daha fazla verimlilik, esneklik ve ölçeklenebilirlik ve maliyet tasarrufu sağlarken ağ dağıtımlarını da basitleştirecek. Open RAN teknolojisi ise operatörlerin yeniliklerden yararlanarak ve satıcı bağımlılığını azaltarak farklı satıcılardan ürünlerin karıştırılmasına ve eşleştirilmesine olanak tanıyacak.

Google’ın Bulut altyapısı ve Telekom için Anthos platformunun yanı sıra, Intel’in FlexRAN ve OpenMESS’in kombinasyonu vEAN’ı geniş ölçekte dağıtmayı kolaylaştırırken, ortak ağ işlevleri de operatörlerin uygulama stratejilerini optimize edebilmeleri için temel ağ işlevlerini test etmelerine olanak tanıyacak.

İki şirket, bunun 5G uygulamalarının dağıtımını hızlandıracağına ve avantajların mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirilmesini sağlayacağına inanıyor. İşletmeler ve müşteriler daha iyi hizmetlerden yararlanırken operatörler ek gelir elde edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu