Google yeni bir işletim sistemi geliştiriyor

Şimdilik kimse ayrıntıları  bilmiyor ancak sızan bilgilere göre Fuchsia tüm cihazlarda çalışabilecek. 

Uzun yıllardır Google iki işletim sistemi üzerinde çalışıyor; mobil cihazlar için Android ve PC’ler için Chrome OS. Ancak gelen bilgilere göre Google Fuchsia adında üçüncü bir işletim sistemi üstünde daha çalışıyor.

Google bu konu ile alakalı hiç bir açıklama henüz yapmadı ancak Android Police isimli web sitesi GitHub üzerindeki proje sayfalarını inceleyerek çeşitli bilgilere ulaşmayı başarmış. Ortaya çıkan bilgilerin en önemlisi Fuchsia’nın çekirdeğini oluşturan Magenta adındaki yazılım minik gömülü cihazlardan masa üstü bilgisayarlara kadar şu anda var olan tüm donanımlar üzerinde çalışacak şekilde tasarlanıyor.

Yeni işletim sistemi aynı zamanda Google’ın Dart programala dili ve Material Design dostuFlutter kullanıcı arayüz platformunu kullanıyor.

Fuchsia gelecek mi?

Tahmin edebileceğiniz gibi Fuchsia ile Google’ın ne yapmak istediğine dair pek çok söylenti var. Bu noktada iki seçenek ana başlıkları oluşturuyor; Google yakın bir gelecekte Android ve Chrome OS yerine Fuchsia’yı kullanmaya başlayabilir ve bu durumda Chromecast gibi cihazlar da bu sistemi kullanacaktır. Öte yandan Google bu sistemi mevcut yapıları bozmadan yeni bir seçenek olarak kullanıma sunabilir.

Bir diğer olasılık ise Google’ın bu işletim sistemini gelecekte Android ve Chrome OS için kullandığı Linux altyapısı yerine kullanmayı planladığı. Böyle bir durumda Fuchsia Android veya Chrome OS’un yerine yeni bir sistem olmaktan çok Google’ın tüm sistemlerinin temelindeki na yapıyı oluşturabilir.

Kesin olan bir şey ise Google’ın yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı ve bu sistemin tüm cihazları ve sistemleri bir birileri ile bağlayacak Nesnelerin Interneti işletim sistemi olarak konumlandırabileceği.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu